reklama
hledat uživatel
       

Recept na obrácený řízek krok za krokem

Obrácené řízky jsou rychlé, snadné a nenáročné i pro kuchaře začátečníka. Vyzkoušejte recept z vepřového masa podle podrobného návodu.

Recept na obrácený řízek krok za krokem

1) Na recept si připravíme 4 plátky vepřové kýty nebo plecka, 3 vejce, jemnou strouhanku na obalování, sůl a mletý barevný pepř.

Dále budeme potřebovat olej na smažení a podle chuti tučnější plátkový sýr.

2) Vepřové maso omyjeme, osušíme a okrájíme tučné části, pokud jsou. Maso nakrájíme na plátky.

Plátky vepřového masa naklepeme paličkou.

3) Maso z obou stran osolíme a opepříme.

Pro zjemnění můžeme potřít francouzskou hořčicí. Necháme asi 20 minut odležet.

4) Každý vepřový plátek nejdříve obalíme ve strouhance a poté v rozšlehaném a mírně osoleném vajíčku.

5) Obrácené řízky ihned klademe do rozpáleného oleje a z obou stran osmahneme.

5) Smažené obrácené řízky naskládáme do pekáčku, posypeme nakrájenou cibulí a dáme péct do trouby asi na 20 minut.

6) Ke konci pečení můžeme vepřové plátky překrýt plátkem sýra a nechat v troubě ještě krátce prohřát a sýr roztavit.

7) Obrácené řízky servírujeme s vařenými brambory, máslem a petrželkou jako hlavní chod.



Víte jak správně smažit klasické řízky? 

Další super recepty na řízky 

Holandský řízek
(doba přípravy 1 hod )

Kuřecí řízek s bramborovo-okurkovým salátem
(doba přípravy 45 min )

Plněný kuřecí řízek s opékanými brambory
(doba přípravy 1 h 30 min )

Kuřecí řízek s česnekem
(doba přípravy 30 min )

Mletý vepřový řízek v těstíčku
(doba přípravy 35 min )

Vídeňský řízek - Wiener schnitzel
(doba přípravy 30 min )



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 6
  • Karel
    Karel

    Komentář k článku Recept na obrácený řízek krok za krokem

    Dobrý den
    řízky natírám nejprv hořčicí(obyč.nebo krem.dle chuti každého),potom postupuji v již popsaném postupu.Hořčice masu dodá tu pravou chuť.Dělám zásadně řízky z vepřové krkovice od mého farmáře.A ne z 28 denních kuřat.To už raději obalené ponožky.

    04.01.2015 18:10:17

  • Karel
    Karel

    Komentář k článku Recept na obrácený řízek krok za krokem

    Dobrý den
    řízky natírám nejprv hořčicí(obyč.nebo krem.dle chuti každého),potom postupuji v již popsaném postupu.Hořčice masu dodá tu pravou chuť.Dělám zásadně řízky z vepřové krkovice od mého farmáře.A ne z 28 denních kuřat.To už raději obalené ponožky.

    04.01.2015 18:09:09

  • vavrjan
    vavrjan

    Troškův řízek

    Již před několika lety jsem tento recept slyšel od Zdenka Trošky. Ten sýr tam teda nebyl, ale na těch řízkách jsem si velmi pochutnal. Moje manželka však trvá na klasice a tak jsem se k této úpravě dostal pouze 2x. Jinak recept hodnotím za 1.

    29.09.2014 15:24:44

  • Jana
    Jana

    obrácené řízky

    řízky vypadají dobře,jenom tam prosím nedávejte ten sýr,zkazíte to

    24.09.2014 17:36:56

  • Miky
    Miky

    Komentář k článku Recept na obrácený řízek krok za krokem

    Díky za krásnou inspiraci. Zítra jdu nakoupit maso a také zkusím.

    23.09.2014 16:29:09

  • lumik
    lumik

    Komentář k článku Recept na obrácený řízek krok za krokem

    vypadá to dobře,zkusím

    21.09.2014 12:29:31

Celkem záznamů: 6

Přidat příspěvek k článku Recept na obrácený řízek krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.