reklama
hledat uživatel
       

V dnešní uspěchané době, kdy každý z nás bojuje s časem, jsou rychlé a jednoduché moučníky zcela jistě velkým přínosem. Proto vám tentokrát přinášíme fotorecept na jeden takový, abyste mohli svým blízkým dopřát chutnou snídani či svačinu bez zbytečně dlouhého času stráveného v kuchyni. V tomto případě není nutné suroviny připravovat předem. Perník podle našeho návodu zvládne opravdu každý.

1) Přípravíme si veškeré ingredience a náčiní.

Připravíme si velkou mísu ke šlehání, do které postupně vsypeme 500 ml polohrubé mouky, 250 ml hladké mouky, 375 ml krupicového cukru, 10 gramů koření do perníku a 15 gramů kakaa. Na tyto sypké suroviny rozklepneme 2 ks vajec, přilijeme 125 ml oleje a 500 ml mléka. Vezmeme elektrický ruční šlehač a na nejvyšší otáčky vše důkladně vyšleháme. Šlehání by mělo trvat alespoň tři až čtyři minuty.

2) Dvě hrsti vlašských ořechů posekáme na menší kousky. Na vyšlehané hladké těsto nasypeme balíček kypřícího prášku do perníku a pouze vařečkou (stěrkou) lehce vmícháme do těsta.

3) Jako poslední přidáme nasekané ořechy. Těsto už jen lehce a důkladně promícháme.

4) Správně zpracované těsto by mělo lehce probublávat.

5) Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pro vysypání můžeme použít i kokos.

Těsto nalijeme na takto připravený plech. Troubu si předehřejeme na 175 °C v případě horkovzduchu, ostatní podle výkonu trouby.

6) Perník pečeme přibližně 35 až 40 minut a klasicky zkoušíme špejlí, zda je propečeno dobře.

7) Upečený perník necháme vychladnout.

Perník můžeme dále zdobit například polevou.

8) Vychladlý perník s ořechy nakrájíme a lehce ozdobíme moučkovým cukrem. Pro ozdobu můžeme přidat lístek čerstvé máty.

Voňavý perník s ořechy je nejen rychlý, málo pracný, ale především velmi dobrý.



Další výtečné recepty na perník 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 3
  • Mila
    Mila

    nejlepší perník ......

    používám perník v krabici , zn.Dr.Oetker , přidám 2 lžíce kakaa , 2 hrubo nastrouhaná jablka , podle chuti a nálady rozinky nebo ořechy.Po upečení namažu džemem nebo povidly na povrchu a poliji čokoládou - 200g čoko na vaření +140g Iva +10 pol.lžic horké vody - vše ve vodní lázni.Už nebudete chtít jiný , FAKT . dobrou chut

    17.02.2019 12:13:48

    • Vladimír
      Vladimír

      Re: nejlepší perník ......

      Když už používáte přípravky z krabice,je nejlepší Vitana.Švagrová z Vitanského perníku dělá ten nejlepší,ještě do toho přidává něco na přilepšení-1a půl dcl rumu,brusinky,ořechy.Po vychladnutí perník podélně rozkrojí a pomaže džemem z černého rybízu.Ke kávě je výborný.

      17.02.2019 16:22:09

  • Zdeňka
    Zdeňka

    Komentář k článku Recept na perník s ořechy krok za krokem

    Recept je opravdu velmi jednoduchý, jen je chybou nasypat prášek na rozmíchané těsto. Kypřicí prášek se vždycky míchá s trochou mouky a teprve pak se zapracuje do těsta - rada zkušených kuchařek a cukrářek.

    10.11.2016 11:08:46

Celkem záznamů: 3

Přidat příspěvek k článku Recept na perník s ořechy krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.