Každému se někdy hodí rychlý, chutný a hlavně bezpracný moučník, který zvládnou i děti. Výsledek je přitom výtečný!
V dnešní uspěchané době, kdy každý z nás bojuje s časem, jsou rychlé a jednoduché moučníky zcela jistě velkým přínosem. Proto vám tentokrát přinášíme fotorecept na jeden takový, abyste mohli svým blízkým dopřát chutnou snídani či svačinu bez zbytečně dlouhého času stráveného v kuchyni. V tomto případě není nutné suroviny připravovat předem. Perník podle našeho návodu zvládne opravdu každý.
Připravíme si velkou mísu ke šlehání, do které postupně vsypeme 500 ml polohrubé mouky, 250 ml hladké mouky, 375 ml krupicového cukru, 10 gramů koření do perníku a 15 gramů kakaa. Na tyto sypké suroviny rozklepneme 2 ks vajec, přilijeme 125 ml oleje a 500 ml mléka. Vezmeme elektrický ruční šlehač a na nejvyšší otáčky vše důkladně vyšleháme. Šlehání by mělo trvat alespoň tři až čtyři minuty.
Perník můžeme dále zdobit například polevou.
Pečeme s vlašskými ořechy: Bábovkou ani štrúdlem neurazíte
Vlašské oříšky jsou bohatým zdrojem bílkovin, zdravých tuků, vitamínů a minerálních látek. Ze všech druhů ořechů mají dokonce nejvyšší množstvím omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. A pečení s nimi je radost! Ať se pustíte do bábovky, řezů nebo štrúdlu, vždy si dobře pochutnáte.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena