Také se těšíte, až si z jarní procházky přinesete čerstvé listy medvědího česneku? Medvědí česnek je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Dnes si z něj připravíme výborné pesto, které má při vaření pestré využití.
Pesto uchováváme v uzavíratelných skleničkách, po naplnění obsah ještě zalijeme lžící olivového oleje.
Pesto z medvědího česneku nám v lednici vydrží až měsíc.
Kešu oříšky nás vyjdou asi na 50 Kč, parmazán také na 50 Kč, za kvalitní olivový olej si započítáme také 50 Kč. Pokud si dáme tu práci a nalezneme místo, kde nasbírat medvědí česnek, nebude nás tato surovina stát nic, pouze náš čas. Výborné pesto z medvědího česneku si tak připravíme za přibližně 150 Kč.
Medvědí česnek jako příloha k masu
(doba přípravy 15 min )
Frittata s medvědím česnekem
(doba přípravy 30 min )
Bylinkové máslo s medvědím česnekem
(doba přípravy 15 min )
Kynuté překládané pagáčky s medvědím česnekem
(doba přípravy 1 hod )
Velikonoční nádivka s medvědím česnekem
(doba přípravy 1 h 15 min )
Salát s medvědím česnekem
(doba přípravy 10 min )
Mrkvová pomazánka s medvědím česnekem
(doba přípravy 10 min )
Kuřecí nudličky s medvědím pestem
(doba přípravy 1 h 30 min )
Pesto na víc způsobů: Jak ho použít při vaření?
Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena