reklama
hledat uživatel
       

Játra a jiné vnitřnosti ve výživě

Lidé s nedostatečným příjmem důležitých látek pro tělo by měli využít bohatství živin obsažených ve vnitřnostech. Stačí dvě porce jater měsíčně a deficit vitaminů A a B12, zinku a železa se díky pravidelné konzumaci vyrovná, jen si dáme pozor na vyšší obsah cholesterolu. Játra připravujeme na minimu tuku.

Recept na pikantní krůtí játra na cibuli krok za krokem

1) Nachystáme si suroviny, které budou k receptu potřeba.

Na 3 porce bude stačit 500 g krůtích jater, velká cibule, olej, sůl, mletý černý pepř, drcený kmín, majoránka, chilli paprička a voda na podlévání.

2) Játra omyjeme, osušíme a odblaníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

3) Na velké a hluboké pánvi rozpálíme olej a nejprve osmahneme cibulku. Poté přidáme játra a necháme za stálého míchání zatáhnout.

Játra na cibulce zasypeme pepřem, drceným kmínem, mletou paprikou, majoránkou a podlijeme trochou vody. Přidáme chilli papričku nakrájenou na kolečka. Chilli papričku můžeme vynechat a použít ji pouze na ozdobu, v pokrmu se dá nahradit špetkou chilli koření. Ochucená játra dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme probublat doměkka.

4) V závěru přípravy poprášíme restovaná játra hladkou moukou, znovu pár minut prohříváme a nakonec podle chuti osolíme. Játra solíme vždy až na konci, jinak by byla tvrdá.

5) Pikantní játra na cibuli dáme na talíř, přidáme bramborovou přílohu či rýži a dozdobíme čerstvě nakrájenou zeleninou. Takto podáváme na oběd jako hlavní chod.

Pikantní krůtí játra na cibuli můžeme podávat i na večeři s čerstvým chlebem.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 6
Celkem záznamů: 6

Přidat příspěvek k článku Recept na pikantní krůtí játra na cibuli krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.