reklama
hledat uživatel
       

Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

1) Ze všeho nejdříve si připravíme veškeré potřebné suroviny.

Budeme potřebovat 4 - 5 větších bílých paprik, 1 cibuli, 400 mletého masa (třeba vepřové plecko), 1 - 2 vejce, 2 - 3 lžíce uvařené rýže, sůl, majoránku a mletý černý pepř.

Na rajskou omáčku si připravíme 400 ml rajského protlaku, 4 větší rajčata, 1 cibuli, 1 lžíci hladké mouky, 1 - 2 bobkové listy, 50 g másla, vývar na podlití, sůl, cukr, hřebíček a pár kuliček nového koření.

2) Rajčata nařízneme do kříže, ponoříme do vroucí vody, vyjmeme a opatrně zbavíme slupky.

Rajčata nakrájíme na drobné kostičky.

3) Začneme s přípravou rajské omáčky.

Cibuli oloupeme a zapíchneme do ní pár hřebíčků. Na másle osmahneme lžíci mouky, zalijeme rajským protlakem, který zředíme trochou vývaru. Přidáme rajčata, připravenou cibuli, bobkový list, nové koření a asi 10 minut povaříme. Rajskou omáčku podle chuti osolíme a osladíme. 

4) Nyní si naplníme papriky.

Papriky omyjeme, odřízneme vršek a z vnitřku vydlabeme semínka. Někdo peče papriky i s vrškem, který na naplněné papriky přiklopíme.

5) Připravíme si masovou náplň.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Odstavíme z tepla, vmícháme maso, vejce a rýži. Směs na plněné papriky osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou.

Směs pořádně promícháme.

6) Papriky pečlivě naplníme směsí až po okraj. Můžeme si pomoci druhým koncem vařečky.

7) Naplněné papriky uložíme do pekáčku a zalijeme připravenou rajskou omáčkou.

8) Plněné papriky s rajskou omáčkou pečeme na 180 °C asi 60 minut.

Před podáváním z omáčky vyjmeme cibuli, bobkový list a kuličky nového koření.

9) Plněné papriky na talíři přeléváme rajskou omáčkou a podáváme s houskovým knedlíkem, případně dušenou rýží.




Další skvělé recepty na plněné papriky naleznete zde



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 22
  • Jája
    Jája

    Rajská omáčka

    Vyzkoušeno, uvařeno, bylo to výýborné...

    13.10.2018 14:44:11

  • Jája
    Jája

    Rajská omáčka

    Vyzkoušeno, uvařeno, bylo to výýborné...

    13.10.2018 14:43:32

  • 网易企业邮箱 - 郵箱用戶登錄
    网易企业邮箱 - 郵箱用戶登錄

    Express Ilustrowany - Wiadomości Łódź, Wiadomości Łódzkie

    LiveJasmin.com - Hot Live Sex Shows!

    04.10.2018 21:54:50

  • ojch
    ojch

    Komentář k článku Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

    Já ji dělám z mletého krůtího masa a se smetanou

    03.10.2018 21:58:08

  • Janus
    Janus

    Rajská lehká

    Dělám rajskou zase trochu jinak, ale není tak náročná na trávení. Náplň do paprik dělám taky jinak. Prababička byla školená kuchařka, babička to od ní převzala, až se to dostalo ke mně. Papriky plněné masovorýžovou směsí jsou vlastně řecké jídlo - jemista, které se postupně dostalo k nám. Dělá se s rajskou omáčkou, která je ale úplně jiná na chuť i přípravu, než ta naše. Takže náš rodinný recept od prababičky: náplň do paprik se dělá jako míchaná vajíčka na cibulce. Tzn. nechám zesklovatět cibulku na oleji, pak přidám buď mleté maso, nebo lépe nadrobno nakrájenou uzeninu, sůl, pepř a vejce a umíchám. Není nutno směs dodělat úplně, protože se dopeče. Naplněné papriky dám do pekáče a peču až se na nich udělají zlatohnědé skvrny. pak je vyndám a zbylý výpek nechám. Na troše oleje pražím celou cibuli, nové koření a hřebíček. Pak zaleju vývarem a výpekem, přidám nakrájená neloupaná rajčata a vařím. Udělat hladkou omáčku po deseti minutách vaření a hodině pečení je dost nesmysl. Rajčata by se musela vařit celý den, aby se rozvařila (tak se dělá na jihu rajská omáčka. Dají ji vařit ráno, aby večer byla hotová.). Po minimálně dvou hodinách buď vyndám cibuli s kořením a rozmixuji, nebo propasíruji. Výsledek pak zahustím protlakem (i slavní šéfkuchaři nebo Italové či Řekové používají protlak k rajčatům) a dochutím nejraději rybízovou nebo šípkovou marmeládou. Pokud je omáčka málo kořeněná, přidám mletý hřebíček a nové koření. Pak tam vložím upečené papriky a společně prohřeju. A na světě je lépe stravitelná rajská omáčka.

    17.02.2017 23:29:18

    • Jarda
      Jarda

      Re: Rajská lehká

      Musím Vám poděkovat za super recept.Moc dobrá a nijak náročná vomajda.Děkuji za zveřejnění maminčina receptu.Přeji Vám a celé rodině,hezké léto.

      08.07.2018 15:09:51

  • kryssa
    kryssa

    mňam

    Teda lidi vy mi děláte chutě.Já mám toto jídlo tak hrozně rád.A mám hlad, teď.

    17.02.2017 21:16:52

  • Věra
    Věra

    Chutná nám i

    Do masové náplně dávám kroupy č. 10 - místo rýže. Do omáčky přidám trošku skořice a tymiánu a místo cukru lžíci marmelády z červeného rybízu - osladí a lehounce okyselí, omáčka tím hodně získá na chuti. Jako příloha jsou velmi dobré i těstoviny.

    17.02.2017 01:37:08

  • novakus
    novakus

    Bod 1 - připravte si 400 ml rajského protlaku...
    Dál jsem to nečetl. Připomnělo mi to tu školní perličku, že poctivý vývar se dělá ze dvou kostek.
    Ano. Správný poctivý babičkovský recept a hned v úvodu zázraky moderní chemie.

    17.02.2017 00:38:19

    • Marie
      Marie

      Re: Výborně

      Jste normální? Co je špatného na rajském protlaku? Při jeho výrobě do něj žádnou " chemii " nepřidávám. A pokud jej kupuji, tak se dívám na složení!

      17.02.2017 04:32:59

    • Andrea Hrochová
      Andrea Hrochová

      Re: Výborně

      Co je na protlaku chemického? Vaříme si ho doma, je výborný. V obchodě můžete koupit také obyčejný a levný a nebo kvalitní. Protlaky používají i v Itálii.

      03.08.2018 10:45:20

  • Petr
    Petr

    Rajskou dělám jinak.

    Cibulku osmahnu na másle jako na guláš, omáčka má potom úžasnou barvu. Ale pozor, musí se hlídat a nepřipálit!! Potom zaleji horkou vodou a přidám koření dle chuti -bobkový list, nové koření, badyán a hlavně já dávám tymián. Delší dobu to povařím abych získal silný koncentrát.
    V jiné nádobě udělám jíšku, zaleji vodou a povařím.Přidám rajčatový protlak a nakonec tam přecedím koncentrát z cibule a koření (vlastně vývar).
    Závěrem dochutím ( sůl, cukr a případně další).

    03.06.2015 15:41:05

  • ilona
    ilona

    kde ten perník koupín

    15.03.2015 14:43:37

    • Jíťaaa
      Jíťaaa

      Re: rajská

      Hele ten perník stačí úplně ten z pouti třeba ( ve tvaru srdce s různými nápis) ten nápis před strouhanim seskrabes :-)

      11.04.2015 10:48:47

  • Jana
    Jana

    Plněné papriky s rajskou omáčkou

    Mám ráda rajskou omáčku a když se do ní přidá nastrouhaný perník, je to něco úplně jiného. Perník dodá omáčce specifickou chuť a lepší jsem nejedla. Bez perníku je to sice rajská, ale s perníkem je to pohádka.

    03.03.2015 08:16:00

  • Olap
    Olap

    Plněné papriky s "rajskou"

    Skvělý receptík, už dlouho mám chuť na "rajdu". Děkuji za něj.Vyzkouším Váš recept.Někdo do základu přisype špetku tymiánu a při dochucování a zahušťování strouhá kousek perníku na strouhání..(protože v perníku je badyán, skořice, hřebíček..) a rajská má zase trošku jinou chuť.

    26.02.2015 11:32:18

    • Petr
      Petr

      Re: Plněné papriky s "rajskou"

      Dělám rajskou jinak, dám si víc práce, ale stojí to za to.

      Cibulku osmahnu na másle jako na guláš, omáčka má potom úžasnou barvu. Ale pozor, musí se hlídat a nepřipálit!! Potom zaleji horkou vodou a přidám koření dle chuti -bobkový list, nové koření, badyán a hlavně já dávám tymián. Delší dobu to povařím abych získal silný koncentrát.
      V jiné nádobě udělám jíšku, zaleji vodou a povařím.Přidám rajčatový protlak a nakonec tam přecedím koncentrát z cibule a koření (vlastně vývar).
      Závěrem dochutím ( sůl, cukr a případně další).

      03.06.2015 15:57:26

Celkem záznamů: 22

Přidat příspěvek k článku Recept na plněné papriky s rajskou omáčkou krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.