Recept na polévku z pečených rajčat krok za krokem

Milujete chuť rajčat a rádi je připravujete na různé způsoby? Potom vám bude chutnat tato polévka, která je vhodná k zužitkování přezrálých i popraskaných rajčat.

Recept na polévku z pečených rajčat krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na rajčatovou polévku budeme potřebovat zhruba 12 rajčat (1400 g), 1 dl olivového oleje, celý pepř, sůl, čerstvé oregano a bazalku.

2) Rajčata omyjeme a vykrojíme nožíkem místo po stopce.

3) Rajčata vyskládáme do skleněné zapékací mísy a zalijeme olivovým olejem.

Máme-li více rajčat, můžeme i ve dvou vrstvách na sobě. V takovém případě použijeme 2 dl olivového oleje. 

4) Rajčata podle chuti osolíme a opepříme čerstvě namletým pepřem z mlýnku. Nejsou-li rajčata příliš sladká, můžeme přidat lžíci cukru.

5) Přidáme čerstvé bylinky.

Z oregana obereme lístky, bazalku vezmeme s celými stonky. Bylinkami nešetříme. My použili zhruba 5 snítek oregana a 8 bazalky.

6) Rajčata s bylinkami přiklopíme víkem a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme 20 - 30 minut.

Po vytažení z trouby odklopíme a necháme trochu vychladnout.

7) Potom vše rozmixujeme tyčovým mixérem.

Podle chuti můžeme polévku z pečených rajčat dosolit nebo dosladit cukrem.

8) Polévku z pečených rajčat podáváme teplou.

Na talíři či v misce dozdobíme lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem.

Polévka z pečených rajčat a finanční náročnost

Rajčata koupíme zhruba za 30 Kč. Bylinky, koření a olivový olej nás vyjde také na 30 Kč. Čtyři porce rajčatové polévky připravíme za pouhých 60 Kč. 

Článek se mi líbí (Článek se líbí 1 uživateli)
autor článku:

Recept na polévku z pečených rajčat krok za krokem

Recepty: 124


Komentáře k článku Recept na polévku z pečených rajčat krok za krokem

Celkový počet komentářů: 2
Celkem záznamů: 2
Přidat příspěvek k článku Recept na polévku z pečených rajčat krok za krokem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept