Milujete chuť rajčat a rádi je připravujete na různé způsoby? Potom vám bude chutnat tato polévka, která je vhodná k zužitkování přezrálých i popraskaných rajčat.
Na rajčatovou polévku budeme potřebovat zhruba 12 rajčat (1400 g), 1 dl olivového oleje, celý pepř, sůl, čerstvé oregano a bazalku.
Máme-li více rajčat, můžeme i ve dvou vrstvách na sobě. V takovém případě použijeme 2 dl olivového oleje.
Z oregana obereme lístky, bazalku vezmeme s celými stonky. Bylinkami nešetříme. My použili zhruba 5 snítek oregana a 8 bazalky.
Po vytažení z trouby odklopíme a necháme trochu vychladnout.
Podle chuti můžeme polévku z pečených rajčat dosolit nebo dosladit cukrem.
Na talíři či v misce dozdobíme lístky čerstvé bazalky a pokapeme olivovým olejem.
Rajčata koupíme zhruba za 30 Kč. Bylinky, koření a olivový olej nás vyjde také na 30 Kč. Čtyři porce rajčatové polévky připravíme za pouhých 60 Kč.
autor Hanka
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena