reklama
hledat uživatel
       

Recept na pstruha na cuketě s cibulí krok za krokem

 1) K přípravě tohoto nenáročného receptu si nachystáme 3 ks pstruha a 1 ks cukety.

Dále budeme potřebovat 3 - 4 ks cibule, 3 - 4 stroužky česneku, provensálské bylinky, mletý pepř, sůl, šťávu z poloviny citronu a dobrý olivový olej.

Všechny pstruhy dobře očistíme, opláchneme vodou a ubrouskem opatrně osušíme. Vnější i vnitřní část posypeme provensálskými bylinkami, osolíme, mírně opepříme a pokapeme olivovým olejem. Pak necháme pstruhy krátce uležet.

2) Připravíme si cuketový základ.

Cibuli oloupeme, cuketu opláchneme a osušíme, částečně oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, cuketu na delší a ne moc slabé proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na dno zapékací formy (pekáčku) nalijeme trochu olivového oleje (postačí dno vymazat). Formu vybíráme podle velikosti pstruhů tak, aby se nám pstruzi vešli a zároveň nebylo zbytečně mnoho volného místa.

Do formy rozložíme na dno nakrájenou cibuli, na ni navrstvíme připravenou cuketu, vsypeme česnek a trochu provensálských bylinek.

3) Na zeleninový základ vložíme připravené pstruhy a ještě vše mírně pokapeme olivovým olejem.

Pstruhy s cuketou a cibulí vložíme do vyhřáté trouby a necháme péci asi 10 minut.

Pak pstruhy otočíme, formu překryjeme alobalem a dopékáme dalších 15 minut. Pečeme na horký vzduch při teplotě 160 °C.

4) Pstruhy opatrně vyndáme z cuketového základu na talíř.

K rybám přidáme cuketu s cibulí a podlijeme vzniklou šťávou. Šťávou částečně přelijeme i ryby. Pstruhy na cuketě s cibulí podáváme s vařeným bramborem.



Přidat příspěvek k článku Recept na pstruha na cuketě s cibulí krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.