reklama
hledat uživatel
       

Recept na pstruha pečeného v alobalu se zeleninou 

1) Příprava surovin.

Na vlastní přípravu receptu budeme potřebovat většího pstruha o váze 40 - 50 dkg a délky asi 36 cm. V případě menších ryb je nutné volit přiměřené množství dalších surovin. Připravíme si i alobal na pečení.

Další suroviny

Mrkev 2 ks, cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, zelená nebo červená paprika 1 ks. Olivový olej ½ dl, máslo 2 lžíce, provensálské bylinky 1 lžíce, sůl, drcený kmín, 2 snítky rozmarýnu.

2) Příprava surovin před pečením.

Před tepelnou úpravou si očistíme a nakrájíme mrkev a česnek na plátky, cibuli přepůlíme a nakrájíme na proužky, stejně tak i papriku. Pstruha očistíme a prosolíme.

3) Vrstvení na alobal.

Na větší plát alobalu (volíme podle velikosti ryby tak, aby šla i se zeleninou dobře zabalit) nalijeme trochu olivového oleje. Přidáme ¾ nakrájené mrkve, cibule a papriky. Nezapomeneme na česnek a rozmarýn.

Na zeleninu položíme pstruha a posypeme ho zbývající zeleninou. Polijeme trochu olivovým olejem a přidáme kousky másla.

Obsah zabalíme do alobalu, kraje dobře utěsníme. Pokud je třeba, přidáme další vrstvu alobalu a znovu kraje dobře utáhneme.

4) Pečení pstruha v alobalu.

Zabaleného pstruha se zeleninou v alobalu přendáme do hlubšího pekáčku, je možné použít i hluboký plech na pečení. Pstruha vložíme do trouby a pečeme max. 45 minut při teplotě 180 °C. Lze použít pečení na horký vzduch.

5) Servírování pstruha se zeleninou.

Po vyndání z trouby necháme pokrm mírně odpočinout (asi 2 minuty).

Opatrně rozděláme alobal a pokrm servírujeme na talíř. Zeleninu, odebereme pstruha a vše přelijeme vzniklou vypečenou šťávou.

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Finanční náročnost receptu

Pokud si ryby nemůžeme dopřát z vlastního lovu, pak nás čerstvý pstruh v uvedené váze vyjde na 92 - 115 Kč (od cca 230 Kč / kg). Za mrkev, cibuli, česnek a bylinky včetně soli, kmínu si započítáme asi 15 Kč, za papriku 11 Kč a za olej, máslo 10 Kč. nás vyjde na max. 151 Kč.


Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 2
  • Hana
    Hana

    Komentář k článku Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem

    Nejak se nemohu docist kam dat kmin a provensalsne koreni

    01.12.2017 20:20:30

  • Ivana
    Ivana

    Komentář k článku Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem

    Ještě bych možná doporučila na konci to posypat buď granátovými zrnky, nebo použít granátovou omáčku - je velmi výživná (viz např. http://hotel-lipno.cz/cs/grana tove-jablko-zaklad-zdravi/)

    26.10.2017 16:06:00

Celkem záznamů: 2

Přidat příspěvek k článku Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem