Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem

Vyzkoušejte jeden z nejjednodušších receptů na přípravu skvělé ryby z českých řek.

Recept na pstruha pečeného v alobalu se zeleninou 

1) Příprava surovin.

Na vlastní přípravu receptu budeme potřebovat většího pstruha o váze 40 - 50 dkg a délky asi 36 cm. V případě menších ryb je nutné volit přiměřené množství dalších surovin. Připravíme si i alobal na pečení.

Další suroviny

Mrkev 2 ks, cibule 2 ks, česnek 3 stroužky, zelená nebo červená paprika 1 ks. Olivový olej ½ dl, máslo 2 lžíce, provensálské bylinky 1 lžíce, sůl, drcený kmín, 2 snítky rozmarýnu.

2) Příprava surovin před pečením.

Před tepelnou úpravou si očistíme a nakrájíme mrkev a česnek na plátky, cibuli přepůlíme a nakrájíme na proužky, stejně tak i papriku. Pstruha očistíme a prosolíme.

3) Vrstvení na alobal.

Na větší plát alobalu (volíme podle velikosti ryby tak, aby šla i se zeleninou dobře zabalit) nalijeme trochu olivového oleje. Přidáme ¾ nakrájené mrkve, cibule a papriky. Nezapomeneme na česnek a rozmarýn.

Na zeleninu položíme pstruha a posypeme ho zbývající zeleninou. Polijeme trochu olivovým olejem a přidáme kousky másla.

Obsah zabalíme do alobalu, kraje dobře utěsníme. Pokud je třeba, přidáme další vrstvu alobalu a znovu kraje dobře utáhneme.

4) Pečení pstruha v alobalu.

Zabaleného pstruha se zeleninou v alobalu přendáme do hlubšího pekáčku, je možné použít i hluboký plech na pečení. Pstruha vložíme do trouby a pečeme max. 45 minut při teplotě 180 °C. Lze použít pečení na horký vzduch.

5) Servírování pstruha se zeleninou.

Po vyndání z trouby necháme pokrm mírně odpočinout (asi 2 minuty).

Opatrně rozděláme alobal a pokrm servírujeme na talíř. Zeleninu, odebereme pstruha a vše přelijeme vzniklou vypečenou šťávou.

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Finanční náročnost receptu

Pokud si ryby nemůžeme dopřát z vlastního lovu, pak nás čerstvý pstruh v uvedené váze vyjde na 92 - 115 Kč (od cca 230 Kč / kg). Za mrkev, cibuli, česnek a bylinky včetně soli, kmínu si započítáme asi 15 Kč, za papriku 11 Kč a za olej, máslo 10 Kč. nás vyjde na max. 151 Kč.

Článek se mi líbí (Článek se líbí 1 uživateli)
autor článku:

Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem

Recepty: 336


Komentáře k článku Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem

Přidat příspěvek k článku Recept na pstruha v alobalu se zeleninou krok za krokem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!

  • Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Dýně - posílí imunitu v boji proti infekcím

    Rádi si v těchto dnech zdobíte zahrádku, terasu nebo balkon pestrobarevnými a různě velikými dýněmi? A jak by také ne, je přece jejich čas a jako podzimní dekorace jsou nepřekonatelné. Už také víme, že dýně je nadmíru zdravá zelenina a pomůže nám dokonce i s hubnutím.




přidat nový recept