reklama
hledat uživatel
       

Rajská omáčka s hovězím masem - další česká klasika

Co kuchař, to jiný recept. Jak připravit tu nej rajskou omáčku? Někdo ji vaří z čerstvých rajčat, někdo z rajského protlaku. Sladší i kyselejší, dokořeněná skořicí či dochucená perníkem. Každý má rád tu svou, u každé rajské však platí, že patří k české klasice. Dnes si připravíme tu nejjednodušší variantu, kterou zvládne u kuchař začátečník.

Recept na rajskou omáčku krok za krokem

1) Na rajskou omáčku si připravíme 500 g předního hovězího masa, 2 lžíce másla nebo oleje, 1 menší cibuli, 400 g rajského protlaku, 2 - 3 lžíce hladké mouky, sůl, cukr krupici a celý hřebíček.

2) Maso omyjeme, zalijeme studenou vodou, přidáme koření podle chuti (celý pepř, nové koření a bobkový list), osolíme a vaříme, dokud není maso dostatečně měkké.

Masový vývar nevyléváme, budeme ho potřebovat na zředění omáčky.

3) Cibuli oloupeme a napícháme do ní kolem dokola hřebíčky.

4) V kastrolu si rozpustíme máslo (olej), zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání vytvoříme hladkou jíšku.

5) V misce rozmícháme rajčatový protlak s vychladlým vývarem.

6) Přidáme rajčatový protlak, cibuli s hřebíčkem a za stálého míchání vaříme, dokud není omáčka dostatečně hustá. Rajskou omáčku obvykle vaříme 10 - 15 minut.

7) Rajskou omáčku dochutíme solí a cukrem podle chuti.

8) Hovězí maso naporcujeme na plátky a na talíři zalijeme rajskou omáčkou. Rajskou omáčku podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 9
  • půjčka z ALAIN FESTOR
    půjčka z ALAIN FESTOR

    půjčka z ALAIN FESTOR

    pozdravy
    Jmenuji se ADRIANA TANGUILA.
    Jen abych se s vámi podělil o tento okamžik radosti.
    Právě jsem obdržel půjčku 250.000 CZK od velkého České Franco obchodníka.
    S ním jsem měl naprostou spokojenost.
    V současné době jsem nejšťastnější žena na světě.
    A to díky pouze jednomu muži.
    Děkuji Bohu za to, že ho postavil na cestu.
    A budu s vámi toto svědectví sdílet.
    Jmenuje se Alain Festor..
    Je to muž, který vždy respektuje své závazky.
    A s autentickými dokumenty.
    On je mužem jeho slova.
    Je to jedinečné.
    Pokud potřebujete půjčovat si peníze,
    Žádám vás, abyste je kontaktovali.
    Je to velmi efektivní muž na seznamu se spolehlivými dokumenty.
    Právě jsem provedl platbu, než jsem získal svůj kredit.
    Chcete-li získat více informací o tomto muži,
    Kontaktujte mě e-mailem na:
    adriana.tanguila132@gmail.comN ebo kontaktujte věřitele: alainfestor1955@gmail.comDĚKU JEMEpozdravy

    14.09.2019 17:44:55

  • Marco
    Marco

    Rajcatovska

    Zarestujte zeleninu s cukrem ma masle a pridejte zarestovat protlak(propasirovane rajcata),podlevejte vyvarem a zahustete pernikem ma v sibe vsechny dobre koreniny.fajnsmekr do odstavene omacky po trosce prisype mletou skorici ale nesmi prebit rajcatovou chut.jestli se vam trasla moc ruka a mate ji sladsi,dejte ve finale na talir lzicku zakys smetany ale aby to nebyla valasska kyselica.vsa s mirou

    05.09.2019 22:36:13

  • pavla (tecka) fabian
    pavla (tecka) fabian

    S rajskou omackou se vyplati mazlit..

    Hovezi maso osmahnu na sadle a vhodim ho do jiz tak alespon hodinu bublajiciho hoveziho vyvaru z zeber a zeleniny a koreni. Na omacku pokrajim cibuli na kosticky, osmahnu ji na vypeku po hovezim mase, posypu cukrem, pridam par hrebicku, zaliju protlakem-rajcaty v kozerve- ci oloupanymi cerstvymi rajcaty a podliju zberackou hoveziho vyvaru, ktery mi porad bubla na plotne. Dusim-podlevam. Az je maso mekke, tycovym mixerem rozmixuju omacku...dochutim cukrem, citronem, soli, peprem...i tu smetanu jsem zkousela, zalezi na chuti:-)

    11.05.2014 23:05:04

  • lumik
    lumik

    Komentář k článku Recept na rajskou omáčku krok za krokem

    pro Michy - moje omáčka je pod názvem poctivá rajská omáčka v Lumíkově kuchařce,pro rychlejší vyhledání jsem ji ,,uvařila" v aktivitě uživatelů,hezký den

    11.05.2014 11:55:10

  • Ata
    Ata

    Komentář k článku Recept na rajskou omáčku krok za krokem

    Ja nakonec pridavam smetanu.

    11.05.2014 09:56:42

  • lumik
    lumik

    Komentář k článku Recept na rajskou omáčku krok za krokem

    nás (budoucí kuchaře) učili rajskou omáčku na zeleninovém základu,dodnes ji jinak nevařím a všichni kdo ji u mne ochutnali ji mají za nejlepší a vaří ji také tak.Trocha práce navíc se prostě vyplatí.

    08.05.2014 13:41:47

    • Michy
      Michy

      Re: Komentář k článku Recept na rajskou omáčku krok za krokem

      Máte-li dobrý recept, klidně se o něj s námi podělte :-) Tento je základní a jeden z nejsnadnějších.

      10.05.2014 12:18:24

    • Klára Kvasná
      Klára Kvasná

      Re: Komentář k článku Recept na rajskou omáčku krok za krokem

      To my zase děláme z čerstvých rajčat z naší zahrádky, na zimu je zavařujeme do sklenic na čtvrtky a nebo rozvařená a už propasírovaná, to je taky super. Recept jsem již na vaření přidala :-)))

      10.05.2014 22:49:00

Celkem záznamů: 9

Přidat příspěvek k článku Recept na rajskou omáčku s hovězím masem krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.