reklama
hledat uživatel
       

Recept na raw čokoládový řez krok za krokem 

1) Příprava surovin. 

Na raw řez budeme potřebovat 300 g slunečnicových semínek, 2 vrchovaté lžíce kakaa, 4 - 5 lžic kokosového oleje, 1 špetku soli, 180 g javorového sirupu nebo medu, 120 ml vody. Pro vůni můžeme přidat vydlabaný vanilkový lusk. 

Raw cake

2) Všechny suroviny dáme do výkonného mixéru a společně rozmixujeme.

Nejprve směs mixujeme na nižší výkon, poté přidáváme na intenzitě. Mixujeme, dokud není krém dostatečně hladký.  

Raw cake

3) Menší kulatou formu s odnímatelným okrajem vymažeme kokosovým olejem a vysypeme strouhaným kokosem. 

Druhá varianta - formu můžeme pouze vyložit papírem na pečení. 

Raw cake

4) Hotový krém přendáme do připravené formy a stěrkou uhladíme. 

Raw cake

5) Raw čokoládový řez umístíme do mrazáku a necháme přes noc ztuhnout. 

Na druhý den řez vyndáme a před krájením jej necháme trochu povolit. Pak už jen nakrájíme požadované tvary, doporučuji spíše menší kousky, řez je opravdu sytý. 

Raw cake

6) Raw čokoládový řez před podáváním libovolně dozdobíme - semínky, čerstvým ovocem, hoblinkami čokolády, posypeme kakaem nebo kokosem. 

Raw cake

Raw čokoládový dort a finanční náročnost

Za slunečnicová semínka si započítáme 45 Kč, za kakao a kokosový olej 35 Kč, za med 35 Kč. Raw dort nás tak vyjde na cca 115 Kč. 



Přidat příspěvek k článku Recept na raw čokoládový řez krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.