reklama
hledat uživatel
       

Rybí polévka s lososem 

1) Příprava surovin. 

Na polévku si připravíme kus lososa či jeho odřezky, 2 - 3 mrkve, 1/2 menšího celeru, 2 kořenové petržele, 2 - 3 menší cibule, 4 lžíce hladké mouky, 30 g másla, 2 - 3 bobkové listy, pár kuliček nového koření, sůl a čerstvou petrželku. 

2) Zeleninu očistíme, mrkev s petrželí oškrábeme a celer s cibulí oloupeme. Vše nakrájíme na větší kusy. Rybu jen opláchneme, přípradně použijeme její odřezky.

Pokud použijeme hlavu, nezapomeneme odstranit žábry, jinak by byla polévka hořká. 

3) Do velkého hrnce vložíme zeleninu a rybí maso, přidáme bobkový list, nové koření a sůl. 

4) Obsah v hrnci zalijeme vodou a přivedeme k varu.

Vaříme asi 25 minut do změknutí masa. 

5) Obsah v hrnci scedíme a necháme vychladit. 

Maso zbavíme kostí a kůže, obereme a rozdělíme na menší kousky. Zeleninu také nakrájíme na drobnější kousky. 

6) V hrnci necháme rozpustit máslo, za stálého míchání vsypeme mouku a vzniklou jíšku opražíme do zrůžovění. 

Poté postupně přiléváme vývar a stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. Necháme asi 5 minut provařit. 

7) Do zahuštěného vývaru vsypeme zpět maso a zeleninu a další 2 - 3 minuty provaříme.

Podle potřeby rybí polévku dochutíme solí, můžeme vmíchat i jemně nasekanou petrželku. 

8) Rybí polévku podáváme horkou. Můžeme přidat česnekem dochucené krutony či přikusovat pečivo. 

Rybí polévka z lososa a finanční náročnost

Za lososa či jeho odřezky si započítáme cca 100 Kč. Zelenina s kořením, máslo a hladká mouka nás vyjde na cca 40 Kč. Čtyři porce polévky tak připravíme za cca 140 Kč, samozřejmě v závislosti na celé rybě či odřezcích. 



Přidat příspěvek k článku Recept na rybí polévku z lososa krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.