reklama
hledat uživatel
       

Co jsou to ryngle?

Ryngle patří stejně jako švestky, slívy, mirabelky, špendlíky a blumy do početné rodiny slivoní (Prunus). Ryngle (renklódy) mají větší a kulaté plody, jejich barevnost je různá - od bílé a zelené až po tmavě fialovou.

Recept na rynglový koláč krok za krokem

1) Na koláč si připravíme 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 balíček vanilkového pudinku, 1 hrnek cukru krupice, 1 balíček vanilkového cukru, 1 kelímek bílého jogurtu, 1 dl mléka, 2 ks vejce, 50 g másla a 1 špetku soli.

2) Změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a vajíčka utřeme do pěny.

3) K rozšlehaným vajíčkům přidáme vše ostatní - mouku, jogurt, pudinkový prášek, mléko a špetku soli.

4) Vše vyšleháme v hladké těsto.

5) Ryngle omyjeme, necháme okapat a vypeckujeme.

6) Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný menší plech či kulatou formu na pečení.

7) Těsto hustě poklademe rynglemi. Opravdu jimi nešetříme.

Rynglový koláč můžeme ještě posypat drobenkou či strouhaným kokosem, ale můžeme nechat i takto bez posypky.

8) Rynglový koláč upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dokud není povrch zlatavý.

9) Upečený rynglový koláč necháme částečně vychladnout a nakrájíme na porce.

Před podáváním můžeme kousky rynglového koláče posypat prosátým cukrem a ozdobit lístečkem čerstvé máty.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 1
Celkem záznamů: 1

Přidat příspěvek k článku Recept na rynglový koláč krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.