reklama
hledat uživatel
       

Recept na slané koláčky krok za krokem

Pokud nemáte rádi sladké, jistě oceníte FOTORECEPT na slané pohoštění - koláčky plněné nivou, šunkou a bylinkami.

Výběr surovin na slané koláčky

K přípravě receptu si nachystáme 1 balíček listového těsta (lze použít chlazené nebo mražené). Dále budeme potřebovat 10 dkg šunky, 10 dkg sýru niva, spodní část pórku, 1 vejce na pomazání, provensálské bylinky a drcený kmín (na posypání), polohrubou mouku pro snazší vyválení těsta.

1) Příprava náplně do slaných koláčků.

V misce vidličkou rozetřeme sýr niva. Nadrobno nakrájíme šunku a přidáme k sýru. Na kolečka a pak nadrobno nakrájíme omytý pórek, použijeme spodní část, která je jemnější a měkčí.
Nivu a šunku s pórkem dobře promícháme.

2) Vyválení těsta.

Připravíme si listové těsto (mražené necháme rozmrazit), rozdělíme na poloviny a každou na pomoučněném vále rozválíme. Rádýlkem nakrájíme čtverce o straně cca 4 cm.

3) Plnění slaných koláčků.

Na každý čtvereček vkládáme lžičkou připravenou náplň ze sýru, šunky a pórku. Rohy čtverce zvedneme a spojíme tak, aby se těsto nerozlepilo. Koláčky klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Každý koláček pomažeme rozmíchaným vajíčkem, posypeme drceným kmínem a provensálským kořením. Koření promneme mezi prsty, aby bylo drobnější.

4) Pečení slaných koláčků.

Plech vložíme do trouby a při 150°C (horký vzduch) pečeme dozlatova.

5) Servírování koláčků.

Slané koláčky jsou vhodným pohoštěním pro každou příležitost - k čaji, vínu i pivu.



Vyzkoušejte také další slané chuťovky

Pizza šneci z listového těsta
(doba přípravy 35 min )

Pivní tyčinky
(doba přípravy 35 min )

Vepřové závitky v listové kapse
(doba přípravy 1 h 15 min )



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 2
Celkem záznamů: 2

Přidat příspěvek k článku Recept na slané koláčky krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.