reklama
hledat uživatel
       

Recept na šlehačkovou bábovku z domácí pekárny krok za krokem

V domácí pekárně lze nejen připravovat těsta a péct chléb, ale lze ji kompletně využít na přípravu sladkého moučníku, a to včetně upečení. FOTORECEPT krok za krokem.

Pro a proti pečení sladkých moučníků v domácí pekárně

Velkým plusem pečení moučníků v domácí pekárně je rozhodně fakt, že neušpiníme jiné nádobí - pouze míchací a zároveň pečící nádobu, maximálně odměrku na suroviny. Další výhodou je, že nádobu nevymazáváme a nevysypáváme, přesto moučník bez problémů vyklopíme. A již několikráte bylo zmíněno, je to téměř bez práce. Pekárna pracuje za nás.

Jedinou nevýhodou, a to opravdu pouze v uvozovkách, je vzhled. Například dnešní bábovka by ve formě na bábovky vypadala možná o něco lépe, ale chutnala by stejně. Všechny moučníky z domácí pekárny mají stejný tvar, který je daný pečící nádobou. Pokud vám toto nevadí, máte vyhráno.

Recept na šlehačkovou bábovku z domácí pekárny krok za krokem

1) První surovinou je smetana ke šlehání.

Na dno míchací nádoby pekárny nalijeme 250 ml 33% smetany ke šlehání.

2) Do smetany rozklepneme 3 celá vejce.

3) V tuto chvíli zapneme pekárnu na program "Dort" a necháme 2 minuty míchat.

4) Do rozmíchané směsi vsypeme 250 ml cukru krupice a 1 balíček vanilkového cukru.

5) Nakonec si odměříme 500 ml polohrubé mouky a nasypeme k ostatním surovinám do pekárny.

6) Pekárnu nastavíme na program "Dort" a necháme 5 minut míchat.

Chceme-li dokonalý výsledek, je dobré pomocí gumové stěrky stahovat těsto směrem k míchacím hákům.

7) Pekárnu vypneme a vsypeme 1 balíček kypřícího prášku do pečiva.

8) Opět nastavíme program "Dort" a necháme míchat 2 minuty.

9) Do malé misky si připravíme 2 lžičky kakaa.

10) Z hotového těsta odebereme naběračku a nalijeme na připravené kakao.

11) Kakaové těsto důkladně promícháme.

12) Kakaové těsto vrátíme do pečící nádoby a necháme opět na program "Dort" 2x otočit míchacími háky.

13) Domácí pekárnu přepneme na program "Pečení" a nastavíme na 60 minut.

Po uplynutí doby pečení vyzkoušíme bábovku špejlí. Pokud není dopečená, přidáme ještě několik minut, postupujeme podle potřeby.

14) Upečenou bábovku z domácí pekárny opatrně vyklopíme a necháme na mřížce vychladnout.

15) Vychladlou bábovku krájíme na střední plátky a podáváme ke snídani, výborně chutná i s odpoledním čajem.



Další výborné recepty na bábovku 

Hrníčková perníková bábovka
(doba přípravy 1 h 30 min )

Vláčná šlehačková bábovka
(doba přípravy 1 hod )

Bábovka od babičky
(doba přípravy 1 h 15 min )



Přidat příspěvek k článku Recept na šlehačkovou bábovku z domácí pekárny krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.