reklama
hledat uživatel
       

Recept na smetanový dezert panna cotta krok za krokem

Jemný italský dezert ze svařené smetany si velmi snadno můžeme připravit i doma. Tento je s rybízovým přelivem, který svou kyselkavostí skvěle doplní sladký základ. Na přípravu můžeme použít mražené i čerstvé ovoce.

Italský dezert panna cotta

Smetanový dezert panna cotta má mnoho obměn. Základem je želatina a smetana, pro vůni vanilkový lusk. Ovocnou omáčku můžeme připravit nejen z malin, jahod a borůvek, my zvolili rybíz. Ovoce lze použít čerstvé i mražené. 

Recept na dezert panna cotta s rybízovým přelivem krok za krokem

1) Na dezert panna cotta si připravíme 3 plátky čiré želatiny, 250 ml smetany na vaření, 250 ml smetany ke šlehání, 1/2 ks vanilkového lusku a 30 g cukru krupice.

2) Nejprve necháme nabobtnat želatinu v malém množství studené vody, dokud nezměkne. Smetany nalijeme do hrnce.

3) Smetanu doplníme o vanilkový lusk, cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Poté vanilku odstraníme.

4) Do smetanového krému přidáme nabobtnalé želatinové plátky a pomalu vaříme, dokud se želatina nerozpustí.

5) Na ovocný přeliv si připravíme asi 200 g rybízu, 2 - 3 lžíce medu a čerstvou mátu.

6) Rybízové kuličky vhodíme do mixéru a rozmixujeme.

7) Poté propasírujeme přes sítko nebo plátýnko a rybízovou šťávu společně s medem prohřejeme.

8) Připravíme si skleničky nebo formičky a směs na dezert panna cotta do nich rozdělíme.

Dáme vychladnout do ledničky, dokud směs neztuhne, nejlépe na 24 hodin.

9) Dezert panna cotta přelijeme ovocnou omáčkou, dozdobíme kuličkami rybízu a lístkem čerstvé máty. Můžeme ještě pokapat hustou smetanou na dozdobení.

10)  Jemný dezert panna cotta podáváme při nejrůznějších slavnostních příležitostech.



Tipy na další výborné dezerty 

Vanilková Panna Cotta s polevou
(doba přípravy 1 h 15 min )

Pikao tiramisu
(doba přípravy )

Čokoládový dezert s jahodami
(doba přípravy 45 min )

Jemný kokosový dezert
(doba přípravy 30 min )



Přidat příspěvek k článku Recept na smetanový dezert panna cotta krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.