reklama
hledat uživatel
       

Recept na špagety aglio olio e peperoncino krok za krokem

1) Připravíme si potřebné suroviny.

Na 4 porce budeme potřebovat 1 balíček kvalitních špaget, 80 - 100 ml panenského olivového oleje, 6 - 8 stroužků česneku (záleží na velikosti), svazek čerstvé petrželky, sušenou chilli papričku, sůl a parmazán.

2) Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu a pečlivě osolíme.

3) Česnek oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky.

4) Z feferonky vydlabeme semínka a nasekáme na drobné kousíčky.

5) Petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno.

6) Do vroucí vody vsypeme těstoviny a na mírném ohni vaříme dobu uvedenou na obalu. Špagety vaříme, dokud nejsou al dente.

7) V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme česnekové plátky a necháme jen krátce osmahnout.

Odstavíme z tepla.

8) Uvařené špagety scedíme.

9) Do rozpáleného oleje přidáme feferonku s petrželkou a necháme rozvonět.

10) Do ochuceného oleje vsypeme špagety a důkladně promícháme.

11) Takto připravené špagety aglio olio e peperoncino ihned rozdělíme na talíře, posypeme lžící najemno nastrouhaného parmazánu a podáváme.

Špagety aglio olio e peperoncino - na kolik nás vyjde recept?

Kvalitní těstoviny nás přijdou na 50 Kč, připočítat musíme asi 30 Kč za olivový olej, 15 Kč za svazek petrželky, česnek, feferonka a sůl vyjdou zhruba na 15 Kč, parmazán na závěrečné posypání asi na 70 Kč. Na tento recept tedy budeme potřebovat zhruba 180 Kč. 



Přidat příspěvek k článku Recept na špagety aglio olio e peperoncino krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.