reklama
hledat uživatel
       

Recept na špagety aglio olio e peperoncino krok za krokem

1) Připravíme si potřebné suroviny.

Na 4 porce budeme potřebovat 1 balíček kvalitních špaget, 80 - 100 ml panenského olivového oleje, 6 - 8 stroužků česneku (záleží na velikosti), svazek čerstvé petrželky, sušenou chilli papričku, sůl a parmazán.

2) Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu a pečlivě osolíme.

3) Česnek oloupeme a ostrým nožem nakrájíme na velmi tenké plátky.

4) Z feferonky vydlabeme semínka a nasekáme na drobné kousíčky.

5) Petrželku opláchneme, osušíme a nakrájíme nadrobno.

6) Do vroucí vody vsypeme těstoviny a na mírném ohni vaříme dobu uvedenou na obalu. Špagety vaříme, dokud nejsou al dente.

7) V hluboké pánvi rozehřejeme olej, vsypeme česnekové plátky a necháme jen krátce osmahnout.

Odstavíme z tepla.

8) Uvařené špagety scedíme.

9) Do rozpáleného oleje přidáme feferonku s petrželkou a necháme rozvonět.

10) Do ochuceného oleje vsypeme špagety a důkladně promícháme.

11) Takto připravené špagety aglio olio e peperoncino ihned rozdělíme na talíře, posypeme lžící najemno nastrouhaného parmazánu a podáváme.

Špagety aglio olio e peperoncino - na kolik nás vyjde recept?

Kvalitní těstoviny nás přijdou na 50 Kč, připočítat musíme asi 30 Kč za olivový olej, 15 Kč za svazek petrželky, česnek, feferonka a sůl vyjdou zhruba na 15 Kč, parmazán na závěrečné posypání asi na 70 Kč. Na tento recept tedy budeme potřebovat zhruba 180 Kč. 

Hledáte další recepty na chutně připravené špagety? 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 2
Celkem záznamů: 2

Přidat příspěvek k článku Recept na špagety aglio olio e peperoncino krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.