Recept na špagety s dýňovou omáčkou krok za krokem

Dýňová omáčka není zcela běžná. Její jemná chuť se ale k těstovinám skvěle hodí. Pokud rádi zkoušíte nové chutě, jistě si na tomto pokrmu pochutnáte.

Recept na špagety s dýňovou omáčkou 

1) Příprava surovin.

Na 4 porce si připravíme 500 g špaget, ¾ dýně hokkaido, 1 červenou cibuli, 20 g másla, 2 stroužky česneku, 80 g anglické slaniny, 2 dl mléka, 2 dl masového vývaru, 4 snítky tymiánu, 2 snítky saturejky a sůl.

2) Omytou dýni zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky.

Dýni hokkaido není potřeba loupat, slupka po krátké tepelné úpravě změkne. 

Vyzkoušejte také recept na dýňový koláč krok za krokem

 

3) Na rozpuštěném másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté přidáme oloupaný česnek, který jen lehce orestujeme.

4) Na pánev přisypeme nakrájenou dýni, nasekané čerstvé bylinky a zalijeme sklenkou kuřecího nebo hovězího vývaru.

Dýni s bylinkami dusíme pod pokličkou 10 - 15 minut do změknutí dýně. Jakmile je dýně měkká, odstavíme ji z plamene a necháme chvíli vychladnout.

5) Špagety nasypeme do osolené vroucí vody a uvaříme podle návodu na obalu.

Uvařené špagety scedíme. 

6) Podušenou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.

Vmícháme mléko a dosolíme podle chuti. Máte-li rádi výraznější pokrmy, můžete do omáčky přidat hořčici a mletý pepř.

Vyzkoušejte také recept na polévku z pečené dýně krok za krokem

 

7) Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi.

8) Špagety na talíři přelijeme či smícháme s dýňovou omáčkou a posypeme křupavou slaninou. Ihned podáváme. 

Špagety s dýňovou omáčkou a finanční náročnost

Špagety a dýni koupíme za 40 Kč. Zbylé suroviny nás vyjdou zhruba na 20 Kč. Za 4 porce špaget s dýňovou omáčkou tak zaplatíme cca 60 Kč.

Článek se mi líbí (Článek se líbí 3 lidem)
autor článku:

Recept na špagety s dýňovou omáčkou krok za krokem

Recepty: 124


Komentáře k článku Recept na špagety s dýňovou omáčkou krok za krokem

Přidat příspěvek k článku Recept na špagety s dýňovou omáčkou krok za krokem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept