reklama
hledat uživatel
       

Recept na španělského ptáčka krok za krokem

Plátek hovězího plněný vejcem, okurkou, slaninou a párkem. Kdo by neznal klasického španělského ptáčka. Příprava je trochu zdlouhavější, ale ne tak náročná, jak by se na první pohled mohlo zdát. Vaříme krok za krokem.

Recept na španělské ptáčky krok za krokem

1) Připravíme si veškeré suroviny na španělské ptáčky.

Budeme potřebovat 4 velké plátky hovězího zadního, 1 velkou cibuli, 2 vejce, 100 g anglické slaniny, 2 vídeňské párky, 2 - 3 sterilované okurky. Dále sůl, pepř a jemnou hořčici. Nesmíme zapomenout ani na trochu tuku (olej, sádlo) a masový vývar.

2) Hovězí plátky omyjeme, osušíme a dobře naklepeme.

Čím více maso naklepeme, tím kratší dobu budeme potřebovat k jeho dušení.

3) Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Okurky nakrájíme také na čtvrtky, stejně tak párky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

4) Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

5) Na každý plátek hovězího poklademe 2 plátky anglické slaniny, čtvrtku párku, okurky a vajíčka.

6) Plátky hovězího opatrně svineme do závitku.

Španělské ptáčky pomocí nitě pečlivě omotáme a stáhneme hlavně konce, aby nám náplň během dušení "neutekla".

7) V hrnci rozpálíme tuk a cibulku osmahneme dozlatova. Vložíme španělské ptáčky a prudka je osmahneme ze všech stran.

8) Španělské ptáčky zalijeme silným masovým vývarem.

Nemáme-li žádný pravý masový vývar v zásobě, vypomůžeme si bujonovou kostkou. Bujon jednoduše rozmícháme ve vroucí vodě.

Ptáčky přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme 90 - 120 minut. Použijeme-li na přípravu papinův hrnec, zkrátí se nám doba dušení zhruba na 45 minut.

9) Měkké španělské ptáčky vyjmeme z omáčky, sundáme nit a rozřízneme na půlky tak, aby nám na talíři krásně vynikla náplň.

Omáčku zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě 15 minut provařit a zhoustnout. Ve finále omáčku přecedíme přes jemné sítko.

Zbylé suroviny (vejce, okurku, párek) můžeme nakrájet na malé kostičky, vmíchat do připravené omáčky a nechat prohřát.

10) Klasické španělské ptáčky podáváme s rýží a na talíři přeléváme omáčkou.

 



Další recepty z hovězího masa najdete zde 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 7
  • Ladislav
    Ladislav

    Mňamka.Rýže je top!!

    21.10.2018 09:48:34

  • Pepik
    Pepik

    Cibule i do ptáka

    Ano, do ptáčku má jít kousek špeku a kousek cibule. Ptáčka před osmahnutím zaprášit hladkou moukou a nakonec omáčku dochutit lžící hořčice, jinak chutná jako UHO. A samosebou s knedlíkem ;).

    16.10.2018 11:12:36

  • Ludvík
    Ludvík

    recept na španělského ptáčka krok za krokem

    Omáčku ještě zahustím jíškou. Při podávání s knedlíkem je to lepší. S rýží moc nemusím.

    16.10.2018 07:55:11

  • Ludvík
    Ludvík

    recept na španělského ptáčka krok za krokem

    Omáčku ještě zahustím jíškou. Při podávání s knedlíkem je to lepší. S rýží moc nemusím.

    16.10.2018 07:54:24

  • kuchařík
    kuchařík

    Komentář k článku Recept na španělského ptáčka krok za krokem

    Místo anglické dávám špek dovnitř i vyškvařit s cibulkou, jak to dělala mamka i babičky. Má to výraznější chuť. Ptáčky obalím v mouce, opražím a potom zaliji a dusím, mouka se lépe provaří. Ale to je individuální.

    15.10.2018 18:28:46

  • irča
    irča

    recept na španělského ptáčka krok za krokem

    Taky to tak dělám a je to super!!

    18.02.2015 19:06:57

Celkem záznamů: 7

Přidat příspěvek k článku Recept na španělského ptáčka krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.