Švestek jsou plné zahrádky i trhy, kolikrát ani nevíme, co s nimi. Když z nich upečeme tento koláč, nešlápneme vedle, je totiž skvělý! Šťavnatý, vláčný a akorát sladký.
Na těsto budeme potřebovat 250 g hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 125 ml vlažného mléka, 60 g másla, půl kostky droždí a špetku soli.
Na náplň si připravíme 2 vaničky tvarohu, 5 lžic cukru krupice, 1 žloutek.
Na drobenku nám bude stačit 200 g hrubé mouky, 100 g másla a 100 g cukru krupice. Přidáme i mletou skořici.
A samozřejmě nesmí chybět 1 kg čerstvých švestek.
Droždí se začne postupně rozpouštět, až nám vznikne kašička.
Tvaroh rozmícháme se žloutky a cukrem do hladkého krému.
Po konečném vykynutí si předehřejeme troubu na 200 °C.
Nezapomeneme přidat 1 - 2 špetky mleté skořice.
Za mouku, cukr, droždí, mléko a máslo na těsto si započítáme zhruba 17 Kč. Náplň nás vyjde asi na 35 Kč, drobenka na 15 Kč, kilo švestek na 20 Kč. Švestkový koláč s tvarohem a drobenkou nás tak vyjde přibližně na 87 Kč.
Další recepty se švestkami
Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!
Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.
Recept na domácí švestková povidla krok za krokem
Uvařit si povidla zabere trochu práce, ale vůně, chuť a radost z domácího produktu nám čas strávený v kuchyni vynahradí. FOTORECEPT na domácí švestková povidla.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena