reklama
hledat uživatel
       

Recept na silvestrovskou sýrovou roládu 

1) Příprava surovin. 

Na sýrovou roládu si připravíme 380 g eidamské cihly 30%, 300 g smetanového termizovaného sýru, 50 g taveného sýru, 1 lžíce mléka, 1 menší červenou cibuli, ¼ zelené papriky, ¼ oranžové papriky, ¼ žluté papriky, ¼ červené papriky, 1 lžíci nasekané pažitky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 špetku pálivé papriky, bílý pepř a sůl.

2) V míse smícháme termizovaný sýr, tavený sýr a lžíci mléka.

Ochutíme mletou paprikou, pažitkou, solí a čerstvě mletým bílým pepřem.

3) Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky.

Papriky očistíme a nakrájíme na malé kousky.

4) Zeleninu promícháme se sýrovou směsí.

5) Eidam důkladně zabalíme do igelitového sáčku.

V hrnci přivedeme k varu vodu a sýr do ní vložíme. Takto sýr zahříváme zhruba 15 minut, dokud nezměkne.

6) Sýr vybalíme z igelitového sáčku a ještě horký rozválíme mezi dvěma potravinovými fóliemi na obdélník o velikosti zhruba 45 cm x 29 cm (šíře potravinové fólie).

7) Sýrový plát necháme lehce vychladnout a potřeme připravenou náplní.

8) S pomocí fólie roládu zavineme a pevně ji do ní zabalíme.

9) Sýrovou roládu necháme v lednici alespoň 3 hodiny ztuhnout.

10) Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem či listy salátu jako silvestrovské pohoštění.

Silvestrovská sýrová roláda a finanční náročnost

Eidam koupíme za 46 Kč. Náplň nás vyjde asi na 84 Kč. Celkem nás sýrová roláda bude stát cca 130 Kč.


Přidat příspěvek k článku Recept na sýrovou roládu krok za krokem