reklama
hledat uživatel
       

Tatarák z lososa krok za krokem

1) Na 2 porce tataráčku budeme potřebovat čerstvý steak z lososa o váze 200 g, pórek (asi 10 cm velký kousek), čerstvou pažitku, citron, sůl a pepř.

2) Steak z lososa důkladně omyjeme, kůži stáhneme a špičkou nože maso naškrábeme najemno.

Někdo lososa krájí na kostičky, záleží pouze na naší chuti, i to je možné, pokud nám nevadí větší kousky syrového masa v ústech.

Lososa poté znovu důkladně překrájíme nožem.

3) Pórek očistíme, nakrájíme podélně na čtvrtky a poté nasekáme nadrobno.

Místo pórku můžeme použít cibuli šalotku nebo jarní cibulku.

4) Lososa dáme společně s pórkem a nasekanou pažitkou do mísy a zakapeme citronovou šťávou z půlky citronu.

5) Tatarák z lososa podle chuti osolíme a opepříme.

Podle chuti můžeme přidat ještě trochu tmavé sojové omáčky.

6) Tatarák z lososa důkladně promícháme.

7) Směs dáme do malého hrníčku nebo jiné formičky, upěchujeme a vyklopíme na talíř, na kterém budeme pokrm servírovat.

8) Tatarák z lososa můžeme ihned podávat, nejlépe chutná s opečenou bílou bagetkou, vekou apod.

 


Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 11
Celkem záznamů: 11

Přidat příspěvek k článku Recept na tatarák z lososa krok za krokem