reklama
hledat uživatel
       

Těstoviny aglio olio jsou opravdu tradičním italským pokrmem. Jak je ale již zvykem, každý si tradiční recepty upravuje podle své chuti, možností a nálady. Ovšem tento recept vychází z opravdu originální receptury, proto v něm nenajdete rajčata, parmazán a žádný jiný sýr. Vystačíte si pouze s několika surovinami a navíc jídlo budete rychle servírovat.

Recept krok za krokem

1) Na recept budeme potřebovat 400 g kvalitních těstovin, 4 lžíce olivového oleje, 1 feferonku, 4 stroužky česneku, 1 vrchovatou polévkovou lžíci petrželky, sůl a bílý pepř. Dále si připravíme ostrý kuchyňský nůž, prkénko, větší pánev a hrnec na přípravu těstovin.

2) Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, feferonku omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky.

3) Čerstvou petrželku důkladně omyjeme a posekáme najemno.

4) Těstoviny uvaříme al dente. Základem při vaření těstovin je dostatečné množství vody, sůl a pár kapek oleje.

5) Na pánvi rozehřejeme olivový olej a po dobu maximálně 20 vteřin nejprve zprudka orestujeme česnek a feferonku. Plamen (teplotu) ihned stáhneme.

6) Přidáme jemně nasekané bylinky a dalších 20 vteřin restujeme.

7) Do takto připravené směsi vsypeme uvařené a scezené těstoviny, lehce osolíme, opepříme, důkladně promícháme a přibližně minutu ještě povaříme.

8) Voňavé těstoviny aglio olio servírujeme ozdobené čerstvými bylinkami. K jídlu můžeme podávat i dobré bílé nebo růžové víno.

Další výborné recepty z těstovin

Rychlé boloňské špagety
(doba přípravy 45 min )

Špagety se sýrem a hruškou
(doba přípravy 35 min )

Těstoviny s kuřecím masem a brokolicí
(doba přípravy 45 min )

Těstoviny zapečené s kuřecím masem a mozzarellou
(doba přípravy 1 hod )

Smetanový losos s tagliatelle
(doba přípravy 35 min )

 



Přidat příspěvek k článku Recept na těstoviny aglio olio krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.