Recept na tortillu s hráškovým pyré a sýrem feta
1) Příprava surovin.
Na 6 tortill budeme potřebovat 450 g mrazeného hrášku, 150 g sýru feta, 2 hrsti rukoly, 2 hrsti špenátových listů, 2 hrsti dýňových semínek, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové trávy, sůl a samozřejmě 6 kusů tortill.
2) Hrášek prohřejeme v malém množství vody. Ale jen krátce, aby neztratil svěží zelenou barvu.
3) Rozmrazený hrášek rozmixujeme tyčovým mixérem.
Hráškové pyré dochutíme olivovým olejem, čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a podle chuti osolíme.
4) Dýňová semínka opražíme na sucho na pánvi.
5) Tortillu (Recept na domácí tortillu krok za krokem) lehce navlhčíme vodou a prohřejeme na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.
S navlhčenou tortillou se bude dobře pracovat.
6) Teplou tortillu potřeme nejdříve hráškovým pyré, posypeme opraženými semínky a rozdrobeným sýrem.
7) Jako poslední přidáme čerstvé lístky rukoly nebo baby špenátu a tortillu zavineme.
Pokud jsme nepracovali dostatečně rychle a tortilla nám ztvrdla, můžeme ji ještě krátce rozehřát. Ale tomu kroku se snažíme vyhnout.
8) Zeleninové tortilly se sýrem feta ihned podáváme.
Pro efekt je můžeme rozkrojit na půlky a ozdobit zbylými lístky čerstvých bylinek.
Tortilla se sýrem feta a finanční náročnost
Nejdražší položku tvoří sýr feta, který nás vyjde na 80 Kč. Zbylé suroviny na naplnění tortill pořídíme za 35 Kč. 6 zeleninových tortill tak připravíme za 115 Kč. K tomu si přičteme samotné tortilly. Použijeme-li domácí tortilly, konečná cena se nepřehoupne přes 130 Kč.