Letošní úroda je na třešně bohatá. Léto přímo vybízí k přípravě třešňové zmrzliny, která nás osvěží. Připravíme si ji krok za krokem.
Na misku zmrzliny budeme potřebovat 350 g třešní, 250 g smetany nebo smetany ke šlehání, 3/4 hrnku plnotučného mléka, 100 g vysokoprocentní čokolády, 75 g cukru krystal, 2 lžíce amaretta, třešňové griotky nebo rumu, 1 lžíci citronové šťávy a špetku soli.
Můžeme použít vypeckovávač třešní nebo nůž. Také lze vyzkoušet trik s trychtýřem a slámkou. Na otočený trychtýř položíme třešničku a slámkou vytlačíme pecku. Je to snadné a rychlé. Hrst vypeckovaných třešní si ponecháme stranou.
Na mírném ohni zahříváme, dokud směs není horká. Poté plamen stáhneme a necháme 15 minut prohřívat.
Další možností je čokoládu lehce rozmixovat v mixéru. V tomto případě mixujeme opravdu chvilku, aby nám zůstaly větší kousky.
Za všechny ingredience zaplatíme přibližně 50 Kč. Nemáme-li vlastní třešně, připočteme si přibližně 30 Kč. 6 - 8 porcí domácí třešňové zmrzliny s kousky čokolády nás tak bude stát 80 Kč.
Sklízíme třešně: Na koláč, kompot i zmrzlinu
Stromy se letos konečně začínají červenat drobným peckovitým ovocem. Je čas dozrávání třešní, pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých právě třešně dobře zužitkujeme.
Jen se po něm zapráší! Třešňový koláč z tvarohového těsta krok za krokem
Třešně nám na zahrádkách právě zrají a po dobrém koláči se na nejednom stole doslova zapráší. Tento z tvarohového těsta je jedním z nich.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena