reklama
hledat uživatel
       

Recept na třešňovou zmrzlinu s čokoládou

1) Příprava surovin.

Na misku zmrzliny budeme potřebovat 350 g třešní, 250 g smetany nebo smetany ke šlehání, 3/4 hrnku plnotučného mléka, 100 g vysokoprocentní čokolády, 75 g cukru krystal, 2 lžíce amaretta, třešňové griotky nebo rumu, 1 lžíci citronové šťávy a špetku soli.


2) Třešně omyjeme a vypeckujeme.

Můžeme použít vypeckovávač třešní nebo nůž. Také lze vyzkoušet trik s trychtýřem a slámkou. Na otočený trychtýř položíme třešničku a slámkou vytlačíme pecku. Je to snadné a rychlé. Hrst vypeckovaných třešní si ponecháme stranou.


3) Do hrnce vlijeme mléko, 1 hrnek smetany, cukr, špetku soli a třešně.

Na mírném ohni zahříváme, dokud směs není horká. Poté plamen stáhneme a necháme 15 minut prohřívat.


4) Mezitím si zbylé třešně nakrájíme na čtvrtky.

5) Čokoládu nasekáme podle libosti na malé kousky.

Další možností je čokoládu lehce rozmixovat v mixéru. V tomto případě mixujeme opravdu chvilku, aby nám zůstaly větší kousky.


6) Ještě horký obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem.

7) Vmícháme zbytek smetany a umístíme do lednice, dokud se směs zcela nevychladí.

8) Do vychlazené směsi přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, griotku nebo rum a kousky třešní s čokoládou.

9) Zmrzlinu přelijeme do uzavíratelné misky a umístíme do mrazáku. Každé 2 hodiny, než směs zcela ztuhne, několikrát promícháme.

10) Třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády před podáváním necháme v misce chvíli povolit a poté tvoříme kopečky a zdobíme čerstvými třešněmi.

Třešňová zmrzlina s kousky čokolády a finanční náročnost

Za všechny ingredience zaplatíme přibližně 50 Kč. Nemáme-li vlastní třešně, připočteme si přibližně 30 Kč. 6 - 8 porcí domácí třešňové zmrzliny s kousky čokolády nás tak bude stát 80 Kč.





Přidat příspěvek k článku Recept na třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.