reklama
hledat uživatel
       

Recept na třešňový koláč dvou barev s čokoládou

1) Příprava surovin.

Na 8 kousků koláče budeme potřebovat 350 g třešní, 300 g sýru cottage, 200 g čokolády s vyšším podílem kakaa, 250 g krupicového cukru, 150 g másla, 75 g hladké mouky a 5 vajec.


2) Do menšího kastrůlku dáme pokrájené máslo, na kousky rozlámanou čokoládu a umístíme jej nad větší hrnec s lehce bublající vodou.

V takto připravené vodní lázni necháme čokoládu za občasného míchání rozpustit.


3) Než se čokoláda rozpustí, vypeckujeme třešně.

4) Čokoládovou polevu necháme lehce vychladnout a vmícháme 200 g cukru.

5) Poté po jednom zašleháme vejce a nakonec prosátou hladkou mouku.

6) Cottage rozmixujeme a vyšleháme se zbylými 2 vejci a 50 g cukru.

7) Dortovou formu o průměru 28 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do připravené formy střídavě vrstvíme tmavé a světlé těsto. 

8) Koláč poklademe třešněmi a pečeme 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté formu zakryjeme alobalem a dopékáme dalších 15 minut.

9) Upečený třešňový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat. Pro oživení jej dozdobíme lístky meduňky.

Třešňový koláč s čokoládou a sýrem cottage a finanční náročnost

Tmavé těsto připravíme za 82 Kč, světlé těsto s cottage sýrem za 59 Kč. Za třešně si započítáme 30 Kč. Celý koláč nás tak bude stát 171 Kč.





Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 1
Celkem záznamů: 1

Přidat příspěvek k článku Recept na třešňový koláč dvou barev krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.