reklama
hledat uživatel
       

Recept na tukožroutskou polévku krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na polévku si připravíme 1 hlávku zelí, 1 kg mrkve, 4 - 5 velkých cibulí, 4 - 5 rajčat, 2 zelené papriky (případně 4 bílé), čtvrtku celeru, sůl a pepř. 

Tukožroutská polévka

2) Zelí zbavíme svrchních listů, nakrájíme na osminky, odkrojíme tvrdý košťál a zelí nakrájíme na nudličky. 

Tukožroutská polévka

3) Papriku očistíme a také nakrájíme na nudličky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky nebo hranolky, stejně tak oloupaný celer. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. 

Tukožroutská polévka

4) Všechnu zeleninu (kromě rajčat) vsypeme do velkého hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla zelenina zcela ponořená. 

Základ na tukožroutskou polévku jen mírně osolíme, opepříme a dáme vařit, dokud není zelenina na skus. Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kousky a ke konci vaření je hodíme do hrnce k ostatní zelenině. Uvařená zelenina nesmí být ve finále příliš tvrdá, ale ani rozvařená. 

Tukožroutská polévka

5) Když máme tukožroutskou polévku hotovou, podle potřeby ji dochutíme a můžeme podávat. 

Tukožroutská polévka

6) Tukožroutskou polévku jíme 7 - 14 dní, během této doby můžete sníst libovolné množství polévky.

K ní si každý den dopřejeme jen povolené potraviny - další ovoce (kromě banánů) a zeleninu, později i bílé maso, ryby či rýži

Tukožroutská polévka

Tukožroutská polévka a finanční náročnost

Za zelí, mrkev, celer a cibuli si započítáme cca 50 Kč, za papriku a rajčata přibližně 60 Kč. Tukožroutská polévka nás tak vyjde na 110 Kč. 

Další recepty na výborné polévky a dietní pokrmy



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 10
  • benito
    benito

    pořizovací cena

    K proprietám jste zapoměli připočítat náklay na vaření,což není jen taková,zanedbatelná položka.Jinak polévka je fantastické.Hlavně pro toho,kdo má rád zeleninu,účinky na úbytek tuku zatím nepozoruji.Děkuji

    10.01.2019 11:45:12

  • sqr
    sqr

    "tukožroutské" mohou být všechny polévky....

    Tukožroutské mohou být všechny polévky, pokud se při jejich vaření/přípravě budete řídit jednoduchými pravidly: bez másla, bez oleje (snad s výjimkou trošky oleje na osmahnutí cibule, sale pak zbylý olej do polévky už nepřidávat!), bez smetany (ani tu 12tiprocentní) a bez dalších jakýchkoli tuků (tlusté z masa, šunka s tučnou vrstvou) a masa. Stejně tak bez zbytečných přesolených extraktů jako jsou ty různé masoxy a bujóny (cca 75% objemu je sůl a cca 23% tuk...). A pokud bude mít někdo problém s tím, že si jí udělá moc a hned se mu přejí, tak ať postupuje opačně - dělá si jednoho typu jen tolik, kolik sní na 2 chody, a střídá jejich druhy (například hrášková /zelený hrách, po uvaření rozmixovat a přidat mražený zelený hrášek/, nebo dýňovou /pokrájené kousky dýně upéct v troubě a ze semínek + vnitřních nití udělat vývar, ve kterém se pak upečené kouky dovaří a opět rozmixují/, případn+ě celerovou /ta je z kuřecího vývaru bez kůže, cibule, trošky česneku a celerové natě/. Ty první dvě se mixují a výsledek pak připomíná skoro pyré... (dochutit petržení, troškou bílého pepře, u dýňové pak lze i špetkou strouhaného zázvoru a opečených štýrských dýňových semínek). Předpokládám, že nějak stejně půjde připravit i cibulačka a kapustnica, možná by šlo uvažovat i o mléčné s nudlemi...

    03.01.2019 21:34:23

    • STAŠEK
      STAŠEK

      Re: "tukožroutské" mohou být všechny polévky....

      Když polévku řádně neomastíte, můžete tam dát zeleniny třeba metrák, bude to k ničemu.
      Pouze v tuku se totiž rozpouštějí VITAMÍNY !!!! Můžete uvařit třeba ponožky
      a bude to mít stejný efekt jako zelenina bez tuku, vy chytráku!

      04.01.2019 20:46:34

    • Veronika
      Veronika

      Re: "tukožroutské" mohou být všechny polévky....

      No vidíte, a já si dám k obědu ten bůček, k odpolednímu kafi smetanu 33% a hubnu taky - zbavuji se vlastního sádla, protože učím tělo brát energii z tuků. Vygooglete si nízkosacharidovou stravu, funguje to a netřeba se ničím omezovat. Kuřátko hezky s kůžičkou, pořádnou smetanu místo škrobových náhražek...

      11.01.2019 11:44:37

  • Jitka
    Jitka

    tukožroutská polévka

    Už je to nějaký rok zpátky, kdy v boji s přebytečnými kg jsem vyzkoušela tukožroutskou polévku - první den mi tato "dieta" připadala jako ten nejúžasnější způsob, jak vyzrát na nadbytečné tukové zásoby - polévky mám ráda a tato mi chutnala a s poznámkou u receptu "můžete ji každá den sníst kolik chcete" mi připadala jako dietní zázrak. Druhý den k snídani ještě fajn, k obědu jsem už talíř polévky ani nedojedla a večer jsem se už nemohla podívat ani na hrnec, ve kterém polévka byla. Tím jsem s tukožroutskou polévkou skončila.

    13.01.2016 14:59:19

  • Zorňafa
    Zorňafa

    Jak kdy

    Podobnou tukožroutskou polévku jsem si dělala před lety. Recept jsem měla od kámošky, ale pokud se pamatuju, byl tam hlavně řapíkatý celer. Dělala jsem si množství do zásoby. Teď už nevím, jak dlouho jsem ji jedla, ale jedno vím zcela určitě: tak mi chutnala, že jsem po ní přibrala 2 kila!
    Proto se domnívám, že tyto "tukožroutské" zeleninové polévky fungují - jak kdy a jak na koho.

    12.01.2016 04:25:48

  • beda3241
    beda3241

    Tukožroutská polévka

    Tato polévka opravdu funguje,ale kdo jí vydrží jíst 14 dnů,tak musí překonat sám sebe. Já jsem to skoro dokázal a shodil jsem 9kg.Bohužel postupem času jsem 11kg nabral. Lepší je snížit porce a vyvinout pohybovou aktivitu.

    11.01.2016 20:35:08

Celkem záznamů: 10

Přidat příspěvek k článku Recept na tukožroutskou polévku krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.