reklama
hledat uživatel
       

Recept na vaječný likér krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na vaječný likér si připravíme 1 konzervu slazeného kondenzovaného mléka, 1 kelímek smetany ke šlehání, 400 ml tuzemského rumu, 1 balíček vanilkového cukru a 5 žloutků. 

Domácí vaječný likér

2) Žloutky dáme do nádoby, přisypeme vanilkový cukr a velmi důkladně (asi 10 - 15 minut) šleháme do pěny. 

Domácí vaječný likér

3) K vaječnému základu přilijeme kondenzované mléko a znovu mixujeme 15 minut. 

Domácí vaječný likér

4) Poté přilijeme smetanu a znovu asi 10 minut šleháme. 

Čím déle šleháme, tím bude vaječný likér jemnější, krémovější a lepší. 

Domácí vaječný likér

5) Nakonec po troškách zašleháme rum. A máme hotovo. 

Domácí vaječný likér

6) Hotový vaječný likér přelijeme do uzavíratelné lahve a dobře vychlazený podáváme kdykoliv je chuť. 

Domácí vaječný likér

Domácí vaječný likér a finanční náročnost

Za mléko a smetanu si započítáme 50 Kč, vanilkový cukr se žloutky nás vyjde na 17 Kč, rum na 80 Kč. Láhev vaječného likéru tak připravíme přibližně za 147 Kč. 

Vyzkoušejte také domácí Baileys krok za krokem 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 6
Celkem záznamů: 6

Přidat příspěvek k článku Recept na vaječný likér krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.