reklama
hledat uživatel
       

Recept na plněné ořechy krok za krokem

1) Na kakaové těsto si připravíme máslo, hladkou mouku a mleté vlašské ořechy (vše po 140 g), dále 70 g moučkového cukru, 1/2 balíček vanilkového cukru a 2 lžíce kakaa.

2) Ze změklého másla a ostatních surovin vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do folie a necháme v lednici hodinu odležet.

3) Připravíme si formičky na ořechy. Z těsta uždibujeme malé kousky, které do formiček pomocí prstů natlačíme.

Do každého ořechu uděláme prstem důlek, vznikne nám tak prostor pro plnění.

Formičky přeneseme na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C. Menší ořechy pečeme 7 minut, větší asi 10 minut, záleží na velikosti formiček.

4) Mezitím si připravíme náplň, na kterou budeme potřebovat 2 ks vejce, 1 balíček vanilkového cukru, 80 g třtinového cukru, 40 g moučkového cukru a 250 g másla. Pro chuť nezapomeneme na rum či rumové aroma.

5) Do hrnečku rozklepneme celá vejce, přidáme třtinový a vanilkový cukr. Za stálého šlehání ve vodní lázni připravíme hustou cukrovou směs.

Mícháme na plotně asi 20 - 30 minut. Tento čas se nám opravdu vyplatí.

6) V míse ušleháme změklé máslo s moučkovým cukrem.

Po částech zašleháváme cukrovou směs, až nám vznikne hladký krém, který dochutíme rumem, budou stačit 2 lžíce. Tento krém má výhodu v trvanlivosti, protože nepoužíváme syrová vejce.

7) Upečené ořechy vyklopíme z formiček, stačí klepnout okrajem formičky o podložku.

8) Půlku ořechu vždy pomažeme krémem a přiklopíme druhou půlkou. Jemně zmáčkneme k sobě.

Takto naplníme všechny vánoční ořechy.

9) Vánoční plněné ořechy podáváme s ostatním vánočním cukrovím. Nepotřebují dlouho odležet, jsou hned křehké.



Přidat příspěvek k článku Recept na vánoční plněné ořechy krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.