Červené víno, rum, vánoční koření a ovoce, tak málo stačí k přípravě výborného domácího punče, který k vánočním svátkům neodmyslitelně patří.
Na 4 hrnečky punče si připravíme 500 ml červeného vína, 1,5 dl rumu, 500 ml vody, 2 pomeranče, 1 citron, 2 celé skořice, 5 - 6 celých hřebíčků a 2 badyány. Na doslazení si připravíme cukr, lépe však med.
Dále můžeme do punče přidávat libovolné ovoce - jahody, ananas, jablka, hrušky apod., vše nakrájené na malé kousky.
Zbylou půlku pomeranče nakrájíme na plátky a rozkrájíme na čtvrtky. Pokud použijeme pomeranče i se slupkou, volíme chemicky neošetřené ovoce.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena