reklama
hledat uživatel
       

Recept na výborný vánoční punč

1) Příprava surovin. 

Na 4 hrnečky punče si připravíme 500 ml červeného vína, 1,5 dl rumu, 500 ml vody, 2 pomeranče, 1 citron, 2 celé skořice, 5 - 6 celých hřebíčků a 2 badyány. Na doslazení si připravíme cukr, lépe však med. 

Dále můžeme do punče přidávat libovolné ovoce - jahody, ananas, jablka, hrušky apod., vše nakrájené na malé kousky. 

2) Ze všeho nejdříve rozpůlíme pomeranče a citron. Z 1,5 pomeranče a citronu vymačkáme šťávu. 

Zbylou půlku pomeranče nakrájíme na plátky a rozkrájíme na čtvrtky. Pokud použijeme pomeranče i se slupkou, volíme chemicky neošetřené ovoce. 

3) Do hrnce nalijeme vodu a ovocnou šťávu. Přivedeme k varu. 

4) Poté přisypeme cukr podle chuti. Začneme menším množstvím, punč můžeme dosladit později. 

5) Přilijeme víno a rum. 

6) Přidáme koření - celou skořici, hřebíček a badyán. Přivedeme k bodu varu a odstavíme. 

7) Punč ochutnáme a podle potřeby dosladíme. 

8) Vánoční punč nalijeme do hrnečků a doplníme pomerančem či jiným ovocem. 

9) Vánoční punč podáváme horký, skvěle nám zpříjemní adventní pohodu či čas při pečení cukroví. 

Vánoční punč a finanční náročnost

Za pomeranče, citron, koření a cukr si započítáme 35 Kč. Víno a rum nás vyjde přibližně na 90 Kč, záleží, jak drahé víno zvolíme. Čtyři hrnečky vánočního punče nás tak vyjdou na 125 Kč. 


Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 2
Celkem záznamů: 2

Přidat příspěvek k článku Recept na vánoční punč krok za krokem