Je nejvyšší čas na pečení tradiční velikonoční pochoutky. Velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem nikdy nešlápnete vedle. Je jednoduchá a opravdu výborná.
Velikonoční nádivku připravuje každý po svém. Někdo přidává více masa, někdo ji doplňuje houbami, ale v žádné nechybí čerstvé bylinky. Může to být čerstvá petrželka, medvědí česnek, mladé kopřivy apod.
Nejdříve uvaříme uzená žebra, potřebujeme na to asi 2 hodiny varu, aby maso odpadávalo od kosti. Uvaříme také uzený bůček a rolovanou plec (stačí vařit 1 hodinu). Maso z kostí obereme a společně s ostatním masem nakrájíme na kousky.
Vyzkoušejte také recept na velikonočního beránka
Pozor, uzené maso bývá dost slané, proto raději se solí šetříme. Směs na velikonoční nádivku pořádně promícháme, přidáme i kousek rozpuštěného másla.
Vyzkoušejte také recept na velikonoční mazanec
Masová nádivka s chutí exotiky
(doba přípravy 2 hod )
Babiččina velikonoční nádivka
(doba přípravy 1 hod )
Velikonoční nádivka s kešu oříšky
(doba přípravy 1 h 30 min )
Jarní nádivka s kopřivami a dipem z červené řepy
(doba přípravy 1 h 15 min )
Žemlová nádivka s uzeným kuřetem
(doba přípravy )
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena