reklama
hledat uživatel
       

Recept na velikonoční vajíčkovou pomazánku

1) Příprava surovin.

Na pomazánku si připravíme 3 - 4 vejce, 2 kostky smetanového termizovaného sýru, 4 - 6 lžíce zakysané smetany, 180 g smetanového žervé, čerstvou pažitku, sůl a čerstvě mletý pepř. 

Pomazánku budeme mazat na bílou bagetu a zdobit čerstvými ředkvičkami. 


2) Vejce uvaříme natvrdo. 

Jak správně uvařit vejce natvrdo?


3) Do mísy dáme smetanový termizovaný sýr, zakysanou smetanu a žervé.

Vše důkladně promícháme, můžeme i vyšlehat ručním šlehačem. 


4) Smetanový krém ochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. 


5) Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. 


6) Uvařená vejce prudce zchladíme a oloupeme. Vejce nakrájíme na drobné kousky. 


7) Vejce přidáme společně s nasekanou pažitkou do pomazánky a vše důkladně spojíme. 


8) Vajíčkovou pomazánku podle potřeby dochutíme a mažeme ji na plátky bagetky či jiného pečiva. 




11) Vajíčkovou pomazánku zdobíme plátky ředkvičky, sypeme pažitkou a podáváme. 


Velikonoční vajíčková pomazánka a finanční náročnost

Vejce s kořením a bylinkami nás vyjdou přibližně na 18 Kč. Za sýr, smetanu a žervé zaplatíme asi 70 Kč. Krémovou vajíčkovou pomazánku tak připravíme za 88 Kč. 




Přidat příspěvek k článku Recept na velikonoční vajíčkovou pomazánku krok za krokem