reklama
hledat uživatel
       

Recept na vepřové kostky na kari krok za krokem

Vepřové maso patří k finančně dostupnějším, a tak se z něj dnes naučíme připravit rychlý a chutný hlavní pokrm krok za krokem. Recept zcela jistě zvládnou úplně všichni.

Vepřové maso

Vepřové maso pochází z prasete domácího, má světle růžovou barvu a oproti hovězímu masu má vyšší obsah tuku, tím samozřejmě i vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné. Chuť je závislá na věku a způsobu krmení zvířat. Maso prasat krmených převážně mlékem má světlejší barvu. Velmi jemná vlákna a pevnou bílou slaninu má maso z ročních kusů. Maso starších kusů má tuhá a hrubá vlákna, barva je tmavě červená.

Vepřové kostky na kari krok za krokem

1) Začneme přípravou surovin.

Na vepřové kostky na kari si připravíme 600 g vepřové kýty (lze nahradit i vepřovou plecí), 100 g špeku, 300 ml smetany na vaření, škrobovou moučku, kari koření a sůl.

2) Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, špek na malé kostičky.

3) Špek na pánvi zesklovatíme, až pustí tuk.

4) Přidáme vepřové kostky a zprudka opečeme.

5) Nyní základ zasypeme kari kořením a dobře promícháme.

6) Vše podlijeme vroucí vodou a dusíme do změknutí.

7) Ve smetaně rozmícháme dvě polévkové lžíce škrobové moučky a přilijeme k masu.

8) Vepřové na kari ještě krátce povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

9) Vepřové kostky na kari podáváme s dušenou rýží.



Přidat příspěvek k článku Recept na vepřové kostky na kari krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.