reklama
hledat uživatel
       

Výběr masa na vepřový guláš

Ideálním masem na tento guláš je vepřové plecko. Avšak tento druh masa je trochu tučnější, dietnější variantu lze připravit z vepřové kýty (zejména pro děti). Naopak, pokud například mužská část rodiny dává přednost tučnějším masům, můžeme maso nakombinovat v poměru 3/4 vepřové plece a 1/4 vepřového boku.

Recept na bezlepkový vepřový guláš z trouby krok za krokem

1) Základem každého guláše je cibule.

Na dnešní guláš si oloupeme 4 střední cibule.

2) Cibule nasekáme na drobné kostičky.

3) Na guláš pro 5 osob budeme potřebovat 1 kg vepřového masa.

Vepřové maso omyjeme a osušíme.

4) Pak maso nakrájíme na kostky.

5) Dále budeme potřebovat 1 litr silného masového vývaru, nejlépe hovězího.

Vývar musí být před přípravou guláše studený.

6) Z koření si připravíme 1 polévkovou lžíci mletého kmínu, 3 čajové lžičky mleté sladké papriky a 3 čajové lžičky gulášového koření.

Koření přidáme do studeného masového vývaru, stejně jako 3 polévkové lžíce škrobové moučky.

7) Vše důkladně rozmícháme.

8) Do zapékací mísy vložíme kostky vepřového masa a nakrájenou cibuli.

9) Maso s cibulí dobře promícháme.

10) Takto připravený základ přelijeme okořeněným vývarem.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Zapékací mísu přiklopíme víkem a dáme péci.

11) Guláš pečeme 90 minut bez odklápění a míchání.

12) Po hodině a půl je guláš hotový a můžeme jej podávat.

Vhodnou přílohou mohou být těstoviny, v případě celiaků samozřejmě bezlepkové, knedlíky i čerstvý chléb. Výhodou vepřového guláše z trouby je, že je bezlepkový.

Další skvělé a prověřené recepty na guláš

Segedínský guláš z kýty
(doba přípravy 1 hod )

Vepřový masopustní guláš
(doba přípravy 1 h 30 min )

Hospodský vepřový guláš
(doba přípravy 1 h 15 min )

Guláš z vepřového plecka
(doba přípravy 45 min )

Hovězí guláš podle Richarda Nováka
(doba přípravy 2 h 30 min )

Vepřový guláš s fazolemi
(doba přípravy 1 h 30 min )

Ostrý vepřový guláš
(doba přípravy 45 min )



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 7
  • stavros666
    stavros666

    Pomluva,nebo zloba....

    Každý vaří podle své chuti a vždyť vám svůj výtvor paní nevnucuje,tak o co vám jde?
    Proto nechápu,proč ty silně nechutné výrazy při hodnocení guláše?
    Škoda,že se mi nepoštěstí někdy ochutnat ty vaše "výtvory",ale možná,že by mi překvapivě chutnalo.
    A pan Babica,jeho umění vařit,nemá svým způsobem chybu.Alespoň je to,čistotný a obyčejný chlap.
    Ne jako arogantní,vykulený šašek se špinavýma rukama a nehtama s nechutnýma poznámkama při svých poltergeistinách.Ale proti gustu,žádný dišputát !!!

    18.11.2013 16:28:34

    • Sallmi
      Sallmi

      Re: Pomluva,nebo zloba....

      Až zde bude recept na guláš, tak budeme hodnotit guláš. Jenže toto má s gulášem společného asi tolik, jako Babicovo "veselý segedín" se segedínským gulášem. Jo co čekat od opilce, upatlaného od vosku na lyže.

      19.11.2013 13:25:35

  • Jitka
    Jitka

    Komentář k článku Recept na bezlepkový vepřový guláš z trouby krok za krokem

    No teda...Tento recept je opravdu hrozný...no možná konvalinka věnovala recept zvířátkům?:-(((((

    16.11.2013 14:57:55

  • Premio
    Premio

    Guláš, atd.

    Všiml jsem si,že tahle paní sem přidává spoustu receptů. Některé jsem si prohlédl a je to všechno taková hrůza,jako je tento. Chudáci ti,co neumí vařit a chtějí se tady něco naučit,tak pokud narazí na recepty této paní, je s jejich kuchařským uměním konec hned na začátku. Prosím vás, dámo už se na to laskavě vykašlete. Je to opravdu děs, co vy dokážete vyplodit za šílenosti. Dnes jsem viděl tři vaše recepty a je to,ta největší degradace české kuchyně,co jsem za poslední dobu spatřil.

    16.11.2013 02:23:53

  • sallmi
    sallmi

    ?

    Proboha co tohle je? Guláš ala Babica? Proč by klasický guláš měl být s lepkem? Proč ho zahušťovat škrobem? Proč používat nějaké pochybné směsi koření?

    14.11.2013 09:56:43

  • Guláš lover
    Guláš lover

    Komentář k článku Recept na bezlepkový vepřový guláš z trouby krok za krokem

    Podstatou jakéhokoliv guláše (i bezlepkového) je osmažení cibulky dozlatova a opečení masa... To se tu bohužel nekoná :(

    14.11.2013 08:29:07

    • boru
      boru

      Re: Komentář k článku Recept na bezlepkový vepřový guláš z trouby krok za krokem

      Plně souhlasím,nemá se to jmenovat guláš,ale vařené vepřové v cibuli.
      Musí to být hrůza.

      14.11.2013 16:35:30

Celkem záznamů: 7

Přidat příspěvek k článku Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.