reklama
hledat uživatel
       

Výběr masa na vepřový guláš

Ideálním masem na tento guláš je vepřové plecko. Avšak tento druh masa je trochu tučnější, dietnější variantu lze připravit z vepřové kýty (zejména pro děti). Naopak, pokud například mužská část rodiny dává přednost tučnějším masům, můžeme maso nakombinovat v poměru 3/4 vepřové plece a 1/4 vepřového boku.

Recept na bezlepkový vepřový guláš z trouby krok za krokem

1) Základem každého guláše je cibule.

Na dnešní guláš si oloupeme 4 střední cibule.

2) Cibule nasekáme na drobné kostičky.

3) Na guláš pro 5 osob budeme potřebovat 1 kg vepřového masa.

Vepřové maso omyjeme a osušíme.

4) Pak maso nakrájíme na kostky.

5) Dále budeme potřebovat 1 litr silného masového vývaru, nejlépe hovězího.

Vývar musí být před přípravou guláše studený.

6) Z koření si připravíme 1 polévkovou lžíci mletého kmínu, 3 čajové lžičky mleté sladké papriky a 3 čajové lžičky gulášového koření.

Koření přidáme do studeného masového vývaru, stejně jako 3 polévkové lžíce škrobové moučky.

7) Vše důkladně rozmícháme.

8) Do zapékací mísy vložíme kostky vepřového masa a nakrájenou cibuli.

9) Maso s cibulí dobře promícháme.

10) Takto připravený základ přelijeme okořeněným vývarem.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Zapékací mísu přiklopíme víkem a dáme péci.

11) Guláš pečeme 90 minut bez odklápění a míchání.

12) Po hodině a půl je guláš hotový a můžeme jej podávat.

Vhodnou přílohou mohou být těstoviny, v případě celiaků samozřejmě bezlepkové, knedlíky i čerstvý chléb. Výhodou vepřového guláše z trouby je, že je bezlepkový.

Další skvělé a prověřené recepty na guláš

Segedínský guláš z kýty
(doba přípravy 1 hod )

Vepřový masopustní guláš
(doba přípravy 1 h 30 min )

Hospodský vepřový guláš
(doba přípravy 1 h 15 min )

Guláš z vepřového plecka
(doba přípravy 45 min )

Hovězí guláš podle Richarda Nováka
(doba přípravy 2 h 30 min )

Vepřový guláš s fazolemi
(doba přípravy 1 h 30 min )

Ostrý vepřový guláš
(doba přípravy 45 min )