reklama
hledat uživatel
       

Recept na vepřový závitek s vejcem krok za krokem

Nevíte, co dobrého připravit rodině na nedělní oběd? Zkuste vepřové závitky podle našeho FOTONÁVODU. Příprava není vůbec náročná.

Recept na vepřový závitek s vejcem krok za krokem

1) Na vepřové závitky (3 porce) budeme potřebovat 600 g vepřové kotlety nebo kýty, 3 ks vejce uvařená natvrdo, 2 - 3 stroužky česneku, sůl, mletý černý pepř a francouzskou pálivou hořčici.

Připravíme si také olej na opečení závitků, vodu nebo vývar na podlévání a hladkou mouku na zahuštění výpeku.

2) Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na silné plátky.

3) Plátky vepřového důkladně rozklepeme paličkou.

4) Každý vepřový plátek osolíme, opepříme a lehce potřeme česnekem.

5) Maso potřeme také tenkou vrstvou pálivé hořčice.

6) Vejce natvrdo oloupeme, položíme do středu masového plátku a pečlivě zabalíme.

8) Vepřový závitek zpevníme párátky nebo potravinářskou nití.

9) Každý vepřový závitek i z vnější strany osolíme a opepříme. Vložíme na rozpálený olej a ze všech stran prudce opečeme.

10) Vepřové závitky by po opečení měly být pěkně zlatavé.

11) Vepřové závitky s vejcem přesuneme do pekáčku i s výpekem, lehce podlijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby.

Vepřové závitky pečeme při 175 °C asi 25 - 30 minut doměkka.

12) Vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou.

Důkladně prošleháme, aby nám v omáčce nevznikly hrudky.

13) Z vepřových závitků vyndáme párátka a podélně rozkrojíme.

Vepřové závitky s vejcem podáváme s bramborovou přílohou (vařené brambory, bramborová kaše, šťouchané brambory s cibulkou apod.) a na talíři přeléváme omáčkou.



Připravte si i výbornou a jemnou bramborovou kaši krok za krokem 



Přidat příspěvek k článku Recept na vepřový závitek s vejcem krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.