reklama
hledat uživatel
       

Recept na vídeňskou roštěnou krok za krokem

Hovězí roštěnec se hodí na pečení i dušení. Roštěná po vídeňsku je celkem snadná na přípravu a s opečenou cibulkou nemá chybu. FOTORECEPT krok za krokem.

Hovězí maso na všechny způsoby

Připravit dobré hovězí, to je umění, které ovládá málokdo. Pro hovězí maso je typická cihlově červená barva, která je tím světlejší, čím je maso mladší. Na barvu však má vliv i pohlaví a strava zvířete. Dnes se podíváme na roštěnou, kterou si připravíme po vídeňsku.

Recept na hovězí roštěnou po vídeňsku krok za krokem

1) Na recept budeme potřebovat 500 g hovězí roštěné, 2 ks cibule. olej, mletou sladkou papriku, sůl, čerstvě mletý pepř, hladkou mouku (20 g) a masový vývar.

2) Hovězí maso naklepeme a na stranách nařízneme, aby se nám během opékání nezkroutilo.

3) Na pánvi rozpálíme olej (sádlo) a maso zprudka z obou stran osmahneme. Po pár minutách osolíme a opepříme. Plátky roštěnce vyjmeme z výpeku a uchováme v teple.

4) Na masovém výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je zlatavá, zaprášíme ji mletou paprikou, krátce orestujeme.

5) Cibuli zalijeme masovým vývarem. Vložíme zpět plátky masa a za občasného podlití vývarem dusíme doměkka.

Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a za stálého míchání zahustíme. Vznikne nám omáčka, kterou podle libosti můžeme přecedit, někomu by v omáčce mohly vadit kousky cibule. Vrátíme zpět maso a prohřejeme.

6) Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a rozdělíme na prstýnky. Aby byla křupavá, poprášíme ji hladkou mouku. Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji.

7) Hovězí roštěnou podáváme s hranolky, na talíři maso přeléváme omáčkou a sypeme osmaženou cibulkou.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 5
Celkem záznamů: 5

Přidat příspěvek k článku Recept na vídeňskou roštěnou krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.