reklama
hledat uživatel
       

Recept na vídeňskou roštěnou krok za krokem

Hovězí roštěnec se hodí na pečení i dušení. Roštěná po vídeňsku je celkem snadná na přípravu a s opečenou cibulkou nemá chybu. FOTORECEPT krok za krokem.

Hovězí maso na všechny způsoby

Připravit dobré hovězí, to je umění, které ovládá málokdo. Pro hovězí maso je typická cihlově červená barva, která je tím světlejší, čím je maso mladší. Na barvu však má vliv i pohlaví a strava zvířete. Dnes se podíváme na roštěnou, kterou si připravíme po vídeňsku.

Recept na hovězí roštěnou po vídeňsku krok za krokem

1) Na recept budeme potřebovat 500 g hovězí roštěné, 2 ks cibule. olej, mletou sladkou papriku, sůl, čerstvě mletý pepř, hladkou mouku (20 g) a masový vývar.

2) Hovězí maso naklepeme a na stranách nařízneme, aby se nám během opékání nezkroutilo.

3) Na pánvi rozpálíme olej (sádlo) a maso zprudka z obou stran osmahneme. Po pár minutách osolíme a opepříme. Plátky roštěnce vyjmeme z výpeku a uchováme v teple.

4) Na masovém výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Když je zlatavá, zaprášíme ji mletou paprikou, krátce orestujeme.

5) Cibuli zalijeme masovým vývarem. Vložíme zpět plátky masa a za občasného podlití vývarem dusíme doměkka.

Měkké roštěnky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a za stálého míchání zahustíme. Vznikne nám omáčka, kterou podle libosti můžeme přecedit, někomu by v omáčce mohly vadit kousky cibule. Vrátíme zpět maso a prohřejeme.

6) Druhou cibuli oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a rozdělíme na prstýnky. Aby byla křupavá, poprášíme ji hladkou mouku. Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji.

7) Hovězí roštěnou podáváme s hranolky, na talíři maso přeléváme omáčkou a sypeme osmaženou cibulkou.


Vyzkoušejte i další recepty na roštěnou 

Pečená roštěná v bramborách
(doba přípravy 2 hod )

Hovězí roštěná na pórku
(doba přípravy 45 min )

Roštěná na roštu
(doba přípravy 35 min )

Hovězí roštěná se slaninou
(doba přípravy 35 min )

Roštěná po viktoriánsku
(doba přípravy 45 min )

Dušená hovězí roštěná s dýňovým krémem
(doba přípravy 1 hod )

Klasická vídeňská roštěná
(doba přípravy )



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 6
  • Pavel
    Pavel

    Fofr recepty patří do závodních jídelen!

    Neříkám že kvalitní mladé maso nebo vyzrálé, že se musí připravovat hodiny. Naopak, na kvalitní maso nepotřebujete používat tlakové hrnce :-). Kvalitní jídla jsou i jednoduchá, nezapomínejme ale na kvalitní vývary bez kterých se neobejde žádná kvalitní omáčka.

    15.01.2020 23:43:33

  • Michy
    Michy

    Komentář k článku Recept na vídeňskou roštěnou krok za krokem

    My ji děláme asi 25 let takhle :-)

    26.05.2014 21:55:19

  • lumik
    lumik

    Komentář k článku Recept na vídeňskou roštěnou krok za krokem

    správná vídeňská roštěná je minutka,tohle je spíš roštěná na paprice

    24.05.2014 18:34:16

Celkem záznamů: 6

Přidat příspěvek k článku Recept na vídeňskou roštěnou krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.