Nic nezahřeje lépe než poctivá domácí polévka. Máte-li zásoby sušených hub, zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a hříbky. Je výborná!
Na polévku si připravíme 2 velké čerstvé hřiby nebo sušené houby, 3 středně velké brambory, 2 mrkve, 2 kořene petržele, 1/4 bulvy celeru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 - 2 lžíce hladké mouky, 2 - 3 lžíce oleje, 1,5 l vývaru nebo vody, sůl, majoránku, mletý pepř a bobkový list.
Bramboračku s houbami vaříme asi 20 - 30 minut, až je vše měkké.
Pokud by byla polévku málo hustá, můžeme ji ještě zahustit hotovou jíškou, případně uvařeným a rozmixovaným bramborem. Podle potřeby dosolíme a dopepříme.
Tato polévka není nijak finančně náročná. Nasbírané houby nás budou stát jen chvíli času stráveném v lese, za brambory a ostatní zeleninu si započítáme cca 25 Kč. Za olej, mouku a koření si připočítáme symbolických 5 Kč. Až 6 porcí bramboračky s houbami tak připravíme za pouhých 30 Kč.
Osvědčené recepty na domácí kulajdu
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která v chladných dnech skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Čočková polévka: Vynikající tradiční recepty a čočkové krémy s nádechem exotiky
Čočka, přirozeně bezlepková luštěnina s vysokým obsahem proteinů je velmi prospěšná pro naše zdraví. Navíc se s ní dá při vaření opravdu kouzlit a za málo peněz nasytíme celou rodinu. Dnes se zaměříme na polévky, kdy si připomeneme klasické babiččiny recepty z hnědé čočky, ale také se podíváme na čočku červenou, která tvoří základ čočkových krémů.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena