Recept na výbornou polévku původem z Francie. Základem je cibule, bílé víno a k podávání nesmí chybět bílá opečená bagetka a sýr. Uvaříme si ji krok za krokem.
Na cibulačku si připravíme 500 g cibule, 2 dl bílého suchého vína, 750 ml zeleninového nebo masového vývaru, 1 lžíci hladké mouky, 50 g másla, 2 bobkové listy a podle chuti sůl, mletý barevný pepř a celý kmín.
K podávání budeme potřebovat bílé bagetky a strouhaný sýr (nejlépe čedar nebo ementál).
Cibuli restujeme dlouho (cca 20 minut) za častého míchání, změkne, zmenší svůj objem a bude pěkně dohněda.
Cibulačku ještě poté vaříme na mírném ohni cca 30 minut. Na konci podle potřeby dochutíme.
Na podávání si ještě připravíme na plátky nakrájené bagetky, které nasucho opečeme.
Na cibuli, víno, máslo a koření si započítáme cca 40 Kč. Bagetky a sýr nás vyjdou přibližně na 20 Kč. Dvě velké porce cibulačky s vínem si tak připravíme za cca 60 Kč.
Vyzkoušejte i další recepty z cibule
Cibulová marináda
(doba přípravy 10 min )
Cibulová marmeláda
(doba přípravy 1 hod )
Cibulová placka se slaninou
(doba přípravy 35 min )
Jednoduchá minutka z vepřové krkovice
(doba přípravy 35 min )
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena