Jemný, křehký a chuťově na jedničku! Koláč z rebarbory, který se rozplývá na jazyku. Je trochu náročnější na přípravu, ale podle fotonávodu vám celé pečení usnadníme.
Na náplň budeme potřebovat 1 kg rebarbory, 6 lžiček kukuřičného škrobu, 150 g třtinového cukru a 1 lžičku mletého zázvoru.
Na drobenku si připravíme 220 g hladké mouky, 150 g třtinového cukru, 120 g másla, 1 lžičku mletého zázvoru, 2 lžičky mleté skořice a špetku soli.
Na těsto si připravíme 2 celá vejce, 2 žloutky, 1 kelímek kysané smetany, 1 balíček vanilkového cukru, 250 g hladké mouky, 180 g cukru krupice, 180 g másla, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 lžičku jedlé sody a 1 lžičku soli.
Rebarboru necháme v klidu odstát a vrhneme se na přípravu drobenky a těsta.
Rebarborový koláč necháme před krájením vychladnout, jinak má tendenci se rozpadat.
Rebarbora nás vyjde na 40 Kč, třtinový cukr 25 Kč, cukr krupice 3 Kč, máslo 48 Kč, hladká mouka 6 Kč, vejce 12 Kč, zakysaná smetana 15 Kč, mletý zázvor a skořice 10 Kč. Za kukuřičný škrob, vanilkový cukr, jedlou sodu, sůl a prášek do pečiva si připočítáme asi 7 Kč. Rebarborový koláč nás tak vyjde zhruba na 166 Kč.
Litý rebarborový koláč
(doba přípravy 1 hod )
Křehký rebarborový koláč
(doba přípravy 1 hod )
Snídaňový rebarborový koláč
(doba přípravy 25 min )
Jemný koláč s rebarborou a jahodami
(doba přípravy 1 hod )
Zapékaná rebarbora s drobenkou
(doba přípravy 1 hod )
Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta
(doba přípravy 1 h 30 min )
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena