reklama
hledat uživatel
       

Recept na zapečenou růžičkovou kapustu krok za krokem

Stále jste nepřišli na chuť růžičkových kapustiček? Možná jste jen neměli ten správný recept. Připravte si ji s námi v úpravě, která sklidí úspěch i u milovníků masa.

Recept na růžičkovou kapustu s mandlemi, slaninou a parmazánem

1) Příprava surovin.

Na 4 porce budeme potřebovat 1 kg růžičkové kapusty, 250 ml smetany ke šlehání, 150 g anglické slaniny, 50 g strouhanky, 50 g parmazánu, 50 g mandlového másla, 30 g plátkových mandlí, 3 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř a máslo na vymazání zapékací mísy.


2) Růžičkovou kapustu omyjeme a očistíme. Očištěné kapustičky povaříme 5 minut ve vroucí vodě.

3) Na rozehřátém oleji s mandlovým máslem opražíme anglickou slaninu a plátky mandlí.

4) Přidáme kapustičky a opékáme necelých 5 minut.

5) Vše zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme.

Pánev sundáme z ohně a vmícháme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.


6) Směs přemístíme do vymazané zapékací mísy.

7) Strouhanku promícháme s parmazánem a rovnoměrně ji nasypeme na kapustičky.

Vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a odkryté pečeme dalších 5 až 10 minut, aby parmazán se strouhankou lehce zezlátl.




8) Zapečenou růžičkovou kapustu s mandlemi a parmazánem podáváme jen tak samotnou.

Pokud jako přílohu zvolíme brambory, použijeme při vaření více smetany, aby nám vzniklo i trochu šťávy.


Zapečená růžičková kapusta a finanční náročnost

Růžičkovou kapustu, anglickou slaninu a mandlové máslo koupíme za 155 Kč. Smetana ke šlehání, parmazán a mandle nás budou stát 45 Kč. Za zbylé suroviny si započítáme 5 Kč. 4 porce zapečené růžičkové kapusty se slaninou, mandlemi a parmazánem tak připravíme za 205 Kč.



Přidat příspěvek k článku Recept na zapečenou růžičkovou kapustu krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.