Stále jste nepřišli na chuť růžičkových kapustiček? Možná jste jen neměli ten správný recept. Připravte si ji s námi v úpravě, která sklidí úspěch i u milovníků masa.
Na 4 porce budeme potřebovat 1 kg růžičkové kapusty, 250 ml smetany ke šlehání, 150 g anglické slaniny, 50 g strouhanky, 50 g parmazánu, 50 g mandlového másla, 30 g plátkových mandlí, 3 lžíce oleje, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř a máslo na vymazání zapékací mísy.
Pánev sundáme z ohně a vmícháme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu.
Vložíme na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a odkryté pečeme dalších 5 až 10 minut, aby parmazán se strouhankou lehce zezlátl.
Pokud jako přílohu zvolíme brambory, použijeme při vaření více smetany, aby nám vzniklo i trochu šťávy.
Růžičkovou kapustu, anglickou slaninu a mandlové máslo koupíme za 155 Kč. Smetana ke šlehání, parmazán a mandle nás budou stát 45 Kč. Za zbylé suroviny si započítáme 5 Kč. 4 porce zapečené růžičkové kapusty se slaninou, mandlemi a parmazánem tak připravíme za 205 Kč.
Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček
Kapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.
Růžičková kapusta zpestří zimní jídelníček
Nutričně hodnotná, přitom dietetická zelenina, která díky obsahu tiaminu a kyseliny listové vhodně nastartuje tělo k činnosti. Ideální pokrm, pokud trpíte poruchami soustředění a nevíte si rady s únavou.
autor Hanka
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena