reklama
hledat uživatel
       

Cuketa na talíři

Cuketa je tvárnou zeleninou, která snadno přejímá chuť ostatních surovin. Její použití je tak široké, že ji lze použít na přípravu předkrmů, chuťovek, polévek, moučníků i hlavních chodů. Stačí si jen vybrat z mnoha receptů. Dnes si připravíme cuketové hranolky z trouby, které šikovně ochutíme a zapečeme s parmazánem.

Recept na cuketové hranolky s parmazánem krok za krokem

1) Na 4 porce si připravíme 2 - 4 mladé cukety (podle velikosti), 3 - 4 lžíce olivového oleje, pár kapek citronové šťávy, 5 - 6 stroužků česneku, 2 lžičky libečku, sůl a asi 1 hrnek strouhaného parmazánu.

Parmazán nenahrazujeme žádným jiným sýrem.

2) V mističce si rozmícháme marinádu na potření. Smícháme olivový olej s trochou soli, citronové šťávy, libečkem a prolisovaným česnekem.

3) Cuketu dobře omyjeme a rozkrojíme příčně i podélně, poté nakrájíme na přibližně stejně velké hranolky.

4) Cuketové hranolky uložíme do zapékacích mističek po porcích, případně do velkého plechu. Potřeme je připravenou marinádou.

5) Troubu předehřejeme na 180 °C. Cuketu v pekáčku bohatě posypeme sýrem. Snažíme se, aby sýr zůstal na cuketě a příliš se nám nerozsypal na dno.

6) Cuketové hranolky dáme péct do vyhřáté trouby asi na 15 minut. 

7) Zlatavé cuketové hranolky vyjmeme z trouby a podáváme ještě teplé jako přílohu či chuťovku.



Zkuste i cuketové lasagne, tyhle s mletým masem chutnají úžasně!



Přidat příspěvek k článku Recept na zeleninovou chuťovku: Cuketové hranolky s parmazánem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.