Zelné závitky jsou oblíbeným jídlem nejen u nás, ale i v mnoha jiných zemích. Najdeme je například v kuchyni turecké, srbské, ukrajinské, švédské nebo polské. Závitky v našem receptu jsou plněny mletým vepřovým masem a zalité smetanou.
Na 6 zelných závitků budeme potřebovat hlávku zelí, 580 g mletého vepřového masa, 50 g másla, 2 vejce, 2 cibule, 1 kelímek smetany na vaření, ½ lžičky mleté sladké a ½ lžičky pálivé papriky, majoránku, tymián, sůl a pepř.
Zelné listy tak krásně změknou a půjdou lehce oddělit, aniž by se zbytečně trhaly.
Kraje listů přehneme a klademe do vymazané zapékací mísy. Aby se závitky nerozbalily, pokládáme je přehnutou částí dolů.
Zelné závitky plněné mletým masem pečeme dalších 15 minut.
Mleté maso a zelí koupíme asi za 100 Kč. Ostatní suroviny pořídíme za 45 Kč. Tři porce zelných závitků plněných mletým masem tak uvaříme za 145 Kč.
Podobné recepty se spoustou inspirace najdete zde
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena