reklama
hledat uživatel
       

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

Recept na výborný slaný chlebíček se zelím a uzeným masem. Je hotový za pár minut, bez kynutí a dnes se ho naučíme péct krok za krokem.

Recept na chlebíček se zelím a uzeným

1) Příprava surovin.

Budeme potřebovat: 200 g uvařeného uzeného masa, 200 g kysaného zelí, 200 g tvrdého sýra (například gouda), 180 g hladké mouky (bílou nebo špaldu), 1 pytlíček kypřicího prášku do pečiva (lze použít i sušené droždí), 3 vejce, 80 ml oleje, 150 ml mléka, dvě lžičky oblíbeného koření. 


2) Sýr a uvařené uzené maso si nakrájíme na menší kostky.

3) K přípravě těsta budeme potřebovat jen jednu misku a vidličku nebo metličku. Nejprve rozšleháme celá vejce, poté zašleháme mléko a olej.

4) Po smíchání tekutých surovin vmícháme do mouky kypřicí prášek (nebo sáček sušeného droždí) a poté smícháme s obsahem ve velké míse.

5) Nyní do směsi vmícháme nakrájené uzené maso, sýr, propláchlé kysané zelí a oblíbené koření.

6) Po důkladném smíchání nalijeme směs do předem máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy na chlebíček a pečeme na 175°C dozlatova, je hotový za cca 40 minut.

7) Propečenost chlebíčku můžeme otestovat špejlí. Po vytažení necháme ještě cca 5 minut ve formě, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Vychladlý slaný chlebíček se zelím a uzeným masem krájíme na plátky a podáváme samostatně či jako přílohu.


Chlebíček se zelím a uzeným a finanční náročnost

Ingredience na slaný chlebíček se zelím a uzeným masem nás vyjdou na zhruba 70 Kč.

Přidat příspěvek k článku Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.