reklama
hledat uživatel
       

Recepty z ředkviček - vsaďte na originalitu a zkuste z nich připravit nejen salát, ale i polévku a smaženici

Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.

Ředkvičky jsou bohaté na vitamíny i vlákninu

Ředkvičky obsahují vitamín C, velké množství kyseliny listové či selen, jsou bohaté také na draslík, vápník, síru, karoten, kyselinu nikotinovou a vitamín B. Ředkvičky produkují i zdraví prospěšné hořčičné oleje. Nesmíme opomenout vysoký obsah vlákniny. 

Ředkvičky skvěle fungují při hubnutí, protože obsahují málo tuku a jejich kalorická hodnota je velmi nízká (80 kJ na 100 g).

Pravidelnou konzumací ředkviček můžeme zabránit rozmnožení bakterií a plísní. Ředkvičky jsou vhodnou stravou v době nachlazení, pomáhají potlačovat infekce.

Připravili jsme po vás pár receptů, které jsou chutné, nenáročné na přípravu a také zdravé:

Ředkvičkový salát se šunkou a křepelčími vejci
(doba přípravy 25 min )

Smaženice z ředkviček podle Dominika Nováka
(doba přípravy 30 min )

Ředkvičková polévka s vejci
(doba přípravy 45 min )

Vajíčkový salát s pečenými ředkvičkami
(doba přípravy 45 min )

Salát s ředkvičkami, kapií, rajčaty a okurkou
(doba přípravy 10 min )

Mazané ředkvičky
(doba přípravy 20 min )

Těstovinový salát s ředkvičkami a jogurtem
(doba přípravy 30 min )

Úvodní foto: Pixabay.com



Přidat příspěvek k článku Recepty z ředkviček - vsaďte na originalitu a zkuste z nich připravit nejen salát, ale i polévku a smaženici

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.