Celozrnný kuskus, vejce a bylinky. Tak málo stačí k přípravě chutných placiček, které podáváme jako přílohu i chuťovku. Určitě stojí za vyzkoušení. Podrobný FOTORECEPT.
Dále si připravíme pórek nebo jarní cibulku, sůl, pepř a čerstvou pažitku. Můžeme přidat i jiné bylinky, pokud máme. Lněné semínko přes noc namočíme do vody (asi 4 lžíce), aby změklo. Je lepší si ho trochu nadrtit (třeba v hmoždíři).
Pro zjemnění můžeme přidat také plátek másla.
Lze použít i jiné bylinky (petrželka, libeček, majoránka), záleží jen na chuti.
Je možné je vylepšit přidáním nastrouhaného sýra přímo do připravované směsi. Při dochucování kořením a bylinkami nešetříme.
Kuskus s cuketou
(doba přípravy 30 min )
Kuskus s masovou směsí
(doba přípravy 45 min )
Houbový kuskus na rozmarýnu
(doba přípravy 45 min )
Kuskus s rajčaty
(doba přípravy 45 min )
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena