reklama
hledat uživatel
       

Chřest
Čas chřestu začíná už zhruba v polovině dubna a končí tradičně 24. června. Proto jsme ho zařadili na květen, kde zažívá svoje nejlepší období, a to hlavně chřest bílý.
Pak existují ještě odrůdy zelené a fialové. Chřest se považuje za afrodiziakum a pomáhá nejen našemu cévnímu systému, ale také paměti, soustředěnosti a čistí organismus.

Zobrazit všechny recepty s chřestem? 


Obsahuje vitaminy E, C, skupiny B, velké množství betakarotenu, kyselinu listovou, draslík, zinek, železo, jód nebo sodík.



Jeho příprava záleží na odrůdě.

Zelený chřest můžete jen krátce uvařit tři až čtyři minuty ve slané vodě. Poté je důležité ho rychle zchladit.

Ten bílý je potřeba nejdříve důkladně oloupat od hlavičky dolů. K jeho ochucení stačí velmi málo, například máslo, holandská omáčka a brambor.



Chřest se dá použít jako příloha, či kombinace salátu, hlavního jídla, nebo i jen tak :-) 




Textový zdroj: Žena.cz 



Přidat příspěvek k článku Sezóna chřestu je v plném proudu

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.